İhraç edilen öğretmen eylem yaptı, 3 bin 405 TL ceza aldı!

İhraç edilen öğretmen eylem yaptı, 3 bin 405 TL ceza aldı!

Öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen öğretmen, hakkını aramak için değişik eylemlere başvurdu. Öğretmene bir de para cezası kesildi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu'nda sınıföğretmenliği yapan Engin Karataş, KHK ile görevinden ihraç edildi. Bunun üzerine göreve iadesi için çeşitli eylemler yapan Karataş'a bir de para cezası kesildi.

Eğitim-Sen üyelerinden olan ilkokul öğretmeni Engin Karataş, geçtiğimiz 29 Ekim'de yayımlanan KHK ile görevinden ihraç edildi. Bu KHK ile ihraç edilen 8 Eğitim-Sen'li öğretmenden biri olan Karataş, göreve iade edilmesi için eylemlere başladı.

Karataş ilk eylemini 4-7 Ocak tarihlerinde Belediye Meydanı'nda yaptı. Elinde 'işimi ve öğrencilerimi istiyorum' yazılı döviz bulunduran Karataş, kendisine merak edip soranlara haksız şekilde görevden alındığını anlattı. Eylem yapan Karataş, polis tarafından gözaltına alındı. 8 Ocak'ta eylemini sonlandıran Karataş, 13 Şubat'ta yeniden eylem yaptı.

Son olarak denize girerek eylem yapan Karataş'a bugüne kadar 15 kez 227'şer lira toplamda ise 3 bin 405 lira para cezası kesildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum