İkinci Öğretim  Fazla Çalışma Ücreti  Sınırlamasına Dava Açtık

İkinci Öğretim Fazla Çalışma Ücreti Sınırlamasına Dava Açtık

Eğiitm Bir-Sen, İkinci Öğretim Fazla Çalışma Ücreti Sınırlamasına Dava Açtı.

Üniversitelerin ikinci öğretim yapan birimlerinde görevli öğretim elemanları ile idari personele yasal çalışma saati bitiminden sonra ikinci öğretime yönelik fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için ödenecek ücretleri düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararına karşı Eğitim-Bir-Sen olarak dava açtık.

Söz konusu Kararda yer alan, ödenecek fazla çalışma ücretini ayda elli saatle ve fazla çalışma ücreti ödenebilecek personel sayısını ikinci öğretim yapılan birimlerin kadrolarında bulunanlar için idari personel sayısının % 30’unu, diğer birimlerden görevlendirilenler için ise üniversite kadrolarında bulunan idari personel sayısının % 10’uyla sınırlayan düzenlemenin iptalini talep ettik.

666 sayılı KHK ile kaldırılan ikinci öğretim kapsamındaki fazla çalışma ücretlerinin ödenmesine ilişkin toplu sözleşme masasına da taşıdığımız mücadelemiz neticesi 6486 sayılı Torba Kanunla, fazla çalışma ücretlerinin tekrar ödenmesi kanunla düzenlenmişti. Ödemenin usul ve esasları ise Bakanlar Kurulu Kararı gerektirmekteydi. Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararı, 30.11.2013 tarihli ve 28837 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmış olsa da Kararda, ödenecek fazla çalışma ücretini ayda elli saatle ve fazla çalışma ücreti ödenebilecek personel sayısını ikinci öğretim yapılan birimlerin kadrolarında bulunanlar için idari personel sayısının % 30’unu, diğer birimlerden görevlendirilenler için ise üniversite kadrolarında bulunan idari personel sayısının % 10’uyla sınırlayan düzenlemeler yer almaktaydı. Evrensel hukuk ilkelerine, anayasaya, 657 sayılı Kanuna ve 3843 sayılı Kanuna aykırı hükümler içeren söz konusu düzenlemenin iptali için Danıştay’da dava açtık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.