İl-İlçe Müdürleri İçin Fırtına Öncesi Sessizlik

İl-İlçe Müdürleri İçin Fırtına Öncesi Sessizlik

AK Partinin "özeleştiri" konusundaki samimiyetinde turnusol niteliğindeki atamalar merakla bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarıyla ilgili spekülasyonlar devam ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde atanan bazı MEB yöneticileri, icraatları ve haklarındaki şikâyetlerle yeniden gündemde. Merkez ve taşra teşkilatında görev yapan yöneticilerin performansları ve icraatlarının tespitine ilişkin çalışma, yeni bir atama dalgasının habercisi olarak değerlendiriliyor.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile ilgili değişiklikler yapılacağı yönündeki beklenti, Milli Eğitim Bakanlığında adeta fırtına öncesi sessizliği andırıyor. Bakanlığın birçok kanalla il ve ilçe müdürlerinin performansını araştırdığı biliniyor.

Bakanlığın, özellikle dahil oldukları para trafiği, makamın nüfuzunu kullanarak rant temin ettikleri bilinen bazı yöneticilerle ilgili tasarrufu ise merakla bekleniyor. Bakanlığın yeni dönemde il ve ilçelerde kendisini temsil edecek kadrolarla ilgili hassasiyeti ise AK Parti’nin yeni döneme ilişkin özeleştirilerdeki samimiyetinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Bu döneme ilişkin merak edilen başka şeyler de var.

Örneğin; ahbap çavuş ilişkisiyle yönetici olup makamın nüfuzuyla baronlaşan bazı milli eğitim yöneticileri, yerlerini koruyacak mı?

Veya; bakanlık merkez teşkilatındaki hamileriyle oluşturdukları lobi sayesinde ulufe dağıtır gibi milli eğitim müdürlüğü, milli eğitim müdür yardıcılığı, şube müdürlüğü dağıtan; yandaşlarını ihya, mesafeli duranları ise terbiye ettikleri bilinenlerin saltanatları devam edecek mi?

kamuexpress.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum