İl MEM'ler kafasına göre hareket ediyor

İl MEM'ler kafasına göre hareket ediyor

MEB'de iller kafasına göre hareket ediyor

10/06/2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirmelerine İlişkin YönetmeliğininGeçici 1. maddesindeki; "Görev süreleri 14/3/2014 tarihi itibarıyla dört yıldan daha az olan yöneticilerin görevi ise, dört yıllık sürenin tamamlanmasını takip eden ilk ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın sona erer." hükmü gereğince;

Aynı yönetmeliğin "Yöneticilik görevinin sona ereceği durumlar" başlıklı 27. maddesi 2.fıkrasındaki; "(2) Yöneticilikleri bu maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerine göre sona erenler, bulundukları eğitim kurumunda alanlarında açık norm kadro olması ve istemeleri halinde bu eğitim kurumuna, aksi durumda öncelikle kadrolarının bulunduğu ilçede olmak üzere, il sınırları içinde durumlarına uygun ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanır." hükmüne göre;

Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevinde bulunan ve 12/06/2015 tarihinden önce aynı ve farklı eğitim kurumlarında aynı unvanla geçen süreleri toplamda dört yılı dolduranların yöneticilik görevlerin iptal olduğuna dair kararnameleri tebliğ ederek öğretmen olarak alanlarında boş olan kadrolara önce isteğe bağlı sonra resen atamak için duyurularda bulunmaktadırlar.

Bu il milli eğitim müdürlüklerince amaçlanan şudur; görevden alınacak olan bu müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılıklarına geçici görevlendirme yoluyla yine bir takım tecrübesiz kişiler görevlendirilecek okulların tamda öğrenci kayıtları, TEOG tercihleri, ÖSYM işlemleri, öğretmen yer değiştirme işlemleri, norm kadro belirleme işlemleri ve okulun eğitim öğretime hazırlanacağı dönemde yeni bir kaosla karşılaşacağımız anlamına gelecektir. Huzursuzluğun üstüne yeni huzursuzluklar eklenecektir.

Halbuki; Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK), Türk Eğitim Sen tarafından açılan davada, eğitim kurumlarına yönetici atamasını düzenleyen yönetmeliğin 3. maddesinin yürürlüğünü durdurmuştur.

Bu kararlarda yer alan hükümlerden birisi; Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin sadece okul müdürünün teklifi üzerine yapılmasının doğru olmadığı, duyuru ve değerlendirme ölçütleri konularak yapılması gerektiği yönündedir.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün Danıştay İdari Dava Daireler Kurulunun yürütmenin durdurulması kararı üzerine yapılması gerekenler başlığıyla İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazının 2. maddesinde; "2-Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri, Yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yapılacak değişikliğin yürürlüğe konulmasından sonra yapılacak; dolayısıyla o zamana kadar bu kapsamda herhangi bir görevlendirme yapılmayacaktır."açıklaması bulunmaktadır.

Dolayısıyla şuan itibariyle herhangi bir görevlendirme (atama) yapılamayacaktır. Görevinin başında olan tecrübeli bir yöneticiyi şu an için görevden almak hiç kimsenin hattızatında devletin hiç bir işine yaramayacaktır.

MEB il milli eğitim müdürlüklerini uyarmalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum