İlçe Müdürü Atamaları İptal Yolunda!

İlçe Müdürü Atamaları İptal Yolunda!

Mart 2012 ayından sonra atanan ilçe milli eğitim müdürlerinin atamalarının iptali için TEÇSEN mahkemeye başvuruyor.

 

27.03.2012 tarihli ve 28246 sayılı resmi gazetede yayımlanan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte değişiklik yapılmıştır. Değişiklik ile Genel Yönetmeliğin 2. Maddesinin 2. Fıkrasının (g) bendine " ve bunların yardımcılıklarına" ibaresinden sonra gelmek üzere "İlçe Müdürü Kadrolarına ibaresi" eklenmiştir.
 
Bahse konu düzenlemenin iptali için Danıştay 5. Dairesi nezdinde sendikamızca daha önce dava açılmış, Danıştay 5. Dairesinin 2012/4715 sayılı kararı ile de 17.10.2012 tarihinde yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.
 
Yürütmenin durdurulması kararı üzerine, sendikamızca Milli Eğitim Bakanlığı' na dilekçe ile müracaat edilmiş; yönetmeliğin değişik hali ile 27.03.2012 tarihinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarına yapılan atamaların iptali talep edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı ise söz konusu kararın kendilerini bağlamadığı gerekçesiyle talebimizi reddetmiştir.
 
657 sayılı Kanunun 2. Maddesine dayanılarak çıkarılan 18.04.1999 tarih ve 23670 sayılı resmi gazetede yayımlanan ve Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konan Kamu kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine Dair Genel Yönetmeliğin 15. maddesinde; "Kurumlar, bu Yönetmeliğin kapsamına giren görevlere atanacaklarda aranacak öğrenim düzeyi ile hizmet süresi, alt görevlerde bulunma süresi ve disipline ilişkin şartlar ile bunlar için verilecek görevde yükselme eğitiminin ilanı, şekli, süresi, konuları, ağırlıkları ve kapsama dahil edilecek diğer unvanlar ve bunlara ilişkin seçme kriterlerini, yapılacak sınavlara ilişkin usul ve esaslar ile bu konulara ilişkin diğer hususları Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşünü alarak çıkaracakları yönetmelikle düzenler." Hükmü bulunmaktadır.
Dolayısıyla, MEB bu çerçeve yönetmeliğin 15. Maddesi gereğince, genel yönetmelikte düzenlenmeyen veya genel yönetmeliğin ilçe müdürü kadrosuna sınavsız atama düzenleyen maddesinin yürütmesinin durdurulması nedeniyle, MEB ilçe milli eğitim müdürü kadrosuna sınavsız atama yapamaz ve 27/03/2012 tarihinden itibaren sınavsız yapılan tüm ilçe milli eğitim müdürü atamaları iptal edilmesi gerekmektedir.
 
Tüm bu gerekçeler ışığında sendikamızca 27/03/2012 tarihinden itibaren ataması yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürü atamalarının iptali için sendikamızca Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi nezdinde dava açılmıştır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum