İlksan Yönetim Kurulu Seçimleri Yapıldı

İlksan Yönetim Kurulu Seçimleri Yapıldı

İlksan'da ön seçimler yapıldı yönetim ve denetim kurulu belli oldu...Tuncer YILMAZ yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi. İşte yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu listesi ve gergin geçen kongreden notlar...

 

İlksan delegeleri yönetim ve denetim kurulunu seçmek ve gündemi değerlendirmek üzere Antalya , Ananas otelde toplandı. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığını temsilen Müsteşar Yardımcısı Zübeyir YILMAZ, Grup Başkanı Bekir ERDOĞAN ve Bakan Danışmanı Yusuf BÜYÜK katıldı.
 
Toplantıya Türkeğitimsen Genel Başkanı İsmail KONCUK'un konuşmaları damgasını vurdu. Konuşmasında Eğitimbirsen ve Ali YALÇIN'a çok sert sözlerle yüklendi. Konuşma videosunu ilerleyen saatlerde yayınlayacağız.
 
KONCUK konuşmasında Eğitimbirsen genel başkanı Ahmet GÜNDOĞDU'yu istifaya çağırdı.
 
KONCUK; Eğitimbirsen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU'ya , "Benim 231 bin üyem olacak, yetkili sendika olacağım ve İlksan seçimlerinde 41 delege çıkartacağım, benden üye sayısı düşük olan sendika 132 delege çıkartacak istifa ederim " dedi.
 
 
Genel kurulda Eğitimbirsen ve Eğitimsen üyesi delegeler gerginlik yaratarak genel kurulu terk etti. Görevli izinli olmalarına ve harcırah almalarına rağmen görev yerini terk ettiler. İlksan divanı bir tutanakla bu durumu kayıt altına alarak tespit etti. Hafta içerisinde bu delegeler hakkında devlet memurluğu vakarına yakışmayan davranışlar ve görevli izinli oldukları halde genel kurul faliyetlerine katılmadıkları için haklarında suç duyurusunda bulunulacaktır. 
 
İlksan Yönetim kurulu üyelerinin seçimi için Türkeğitimsen'in 132 delegesi arasında ön seçim yapıldı. Yönetim kuruluna girmek isteyen 58 aday yarıştı. İlk tur seçimde en fazla oy alan 25 aday belirlendi. Daha sonra yine 132 delege arasından 25 adayın oylaması yapıldı. Türkeğitimsen adayları içerisinden mevcut başkan Tuncer YILMAZ, yine yönetim kurulu üyelerinden  Hüseyin TORUN ve Resul DEMİRBAŞ ve Antalya delegesi Ömer ESEN seçildi.
 
MEB'den gelen listede ise Türkeğitimsen üyeleri Yusuf ESENER, Cengiz ÖZSAN, Fevzi VURGUN, İlhami KESİCİ'yi yönetim kurulu üyeliklerine seçti.
 
Denetleme kuruluna ise rekor bir oyla 4. dönem tekrar  Bekir ERDOĞAN tekrar seçildi. Diğer denetleme kurulu üyesi ise Hayati CANKALOĞLU oldu.
 
kamudanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.