İLKSAN Yönetim Kurulu Üyesine Açtığımız Tazminat Davasını Kazandık

İLKSAN Yönetim Kurulu Üyesine Açtığımız Tazminat Davasını Kazandık

İLKSAN Yönetim Kurulu Üyesine Açtığımız Tazminat Davasını Kazandık

 

İLKSAN Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Türk Eğitim-Sen üyesi Hüseyin Torun hakkında açtığımız tazminat davasını kazandık.

Sandığa hakaret edildiği iddiasıyla ve buna karşılık İLKSAN’ın 1 TL manevi tazminat talebiyle açtığı davayı ileri sürerek sendikamıza hakaret etmesi nedeniyle Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde Torun hakkında 10 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açmıştık.

Dava dilekçemizde, “Eğitimciler Birliği Sendikasının, eğitim hizmet kolunda faaliyet gösterdiğini, aynı hizmet kolunda faaliyet gösteren sendikalar arasında toplu görüşmelere katılma ve sözleşme yapma hakkına sahip, Mayıs 2011 tarihli resmi tespite göre eğitim hizmet kolunda en büyük ve tek yetkili sendika olduğunu, davalının İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı denetleme kurulu başkanı olduğunu, Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’in üst kurul delegeliği görevini sürdürdüğünü, Eğitimciler Birliği Sendikası aleyhine 1 TL’lik manevi tazminat davası açtığını, bu dava nedeniyle www.kamudanhaber.com isimli internet sitesinde yaptığı yorumlarla sendikamızın kişilik haklarını ihlal ettiğini belirterek, 10 bin TL manevi tazminat talebinde bulunmuş; ayrıca talep edilen söz konusu miktarın “sendikamızın değerini ölçmede bir damla kadar da olsa mikyas olamayacağını ve bunun sembolik olduğunu” vurgulayarak, Hüseyin Torun’un yorumunun mantıken doğru olmadığını, kişilik haklarına karşılık 1 TL manevi tazminat talep ettiğine göre kendisinin mantık kurallarına aykırı böyle bir yorumu sendikamıza hakaret kastıyla yaptığını ifade etmiştik.

Davalı Hüseyin Torun’un, “İnternet sitesinde yayınlanmış olan haber ile ilişkisinin bulunmadığı, davaya konu edilen cümlenin kendisi tarafından söylenmediği” şeklindeki inkâr savunmasına rağmen, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi, Torun’un yaptığı yorum nedeniyle sendikamızın kişilik haklarını ihlal ettiğine karar vererek, manevi tazminat talebimizi haklı buldu. 

Kararı Görüntülemek İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.