"İLKSAN'da yolsuzluk yapılmasına göz yumuluyor" haberi

"İLKSAN'da yolsuzluk yapılmasına göz yumuluyor" haberi

"İLKSAN'da yolsuzluk yapılmasına göz yumuluyor" haberine ilişkin cevap ve düzeltme.

 

YAYINLANMASI GEREKLİ CEVAP VE DÜZELTME METNİ

 

                        İnternet ortamında yayın yapan www.turkiyeegitim.com alan adlı site üzerinden “İLKSAN'da Yolsuzluk Yapılmasına Göz Yumuluyor ” başlığı altında bir habere yer verilmiştir.

 

                        Söz konusu haberde T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı müvekkil Hamza Aydoğdu'nun öğretmenlerin yardım sandığı olan İLKSAN Yönetim Kurulu'ndan askerde iken yasadışı olarak 2.700 lira maaş aldığı, yolsuzluğa bürokratların onay verdiği, müvekkilin görevden alınması için mali kongrede talepte bulunulduğu, ancak talebin uygun bulunmadığı, yolsuzluklara ve talana devam denildiği vb. isnatlara yer verilmiştir.

 

                        Ancak; söz konusu haberin içeriğinde yer alan iddialar yasal ve gerçek durum ile asla örtüşmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan müvekkil Aydoğdu, günlük siyasete maksatlı bir şekilde konu edilmek istenmiştir. Haberi düzenleyenlerin asıl amacı haberin metninden de son derece açık bir şekilde anlaşılmaktadır. Zira haberde aynen “… EĞİTİM SEN, yıllardır adı yolsuzluklarla anılır olan İLKSAN'ın bir an önce tasfiye edilmesini bu dönemde kararlılıkla savunmaya devam edecektir.” ifadesi kullanılmakla, asıl niyetin ne olduğu açıkça belirtilmiş olmaktadır. Zira, malum niyet ifşa edilmiştir.

 

                        Beyan edilen amaca ulaşmak için de müvekkil Hamza AYDOĞDU; ağır, insafsız ve son derece asılsız isnatlara konu edilmiştir. Yolsuzluk, talan, yasadışı vb. ifadeler son derece hukuk dışı olup, vicdani sınırlar içinde kalmayan bu nitelemelerin kişilik haklarına ve evrensel hukuk ilkelerine saygılı bir yönü bulunmadığını da vurgulayarak belirtmek isteriz.      

 

                        Tüm bunlara karşılık müvekkil Aydoğdu'nun yasalara aykırı tek bir fiili mevcut değildir. Şöyle ki;

 

                        4357 Sayılı Yasa'ya istinaden düzenlenen İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Ana Statüsü'nün 8. maddesine göre müvekkil Aydoğdu, seçimle geldiği İLKSAN Yönetim Kurulu üyeliği görevini ifa etmektedir. Aynı maddenin (g) bendine göre de “Yönetim Kurulu Toplantılarına (yıllık izinli ve raporlu olma halleri dışında) MAZERETSİZ olarak arka arkaya 3 defa katılmayan üyeler görevden çekilmiş sayılırlar.”

 

                        Müvekkil de askerlik görevini ifa ettiği dönemde 11.09.2009 tarihli Yönetim Kurulu toplantısına iştirak etmiştir. Bu toplantıya müvekkil askeri birliğinden izinli olarak katılmış olup, bu durumun TSK İç Hizmet Kanunu'na aykırı bir yönü bulunmamaktadır. Kaldı ki, 211 Sayılı TSK İç Hizmet Kanunu'nun 43. maddesine göre de müvekkilin mesleğiyle ilgili olarak verilen kanuni görevleri ifa etmesi yasaklanmamaktadır. Diğer yandan, müvekkilin İLKSAN bünyesinde ifa ettiği Yönetim Kurulu üyeliği ve İLKSAN Başkan Vekilliği görevlerinin 657 Sayılı Yasa ile de bağdaşmayan herhangi bir yönü bulunmamaktadır.

 

                        Yasal izinli olarak hiçbir hukuka aykırı yönü bulunmaksızın İLKSAN Yönetim Kurulu toplantılarına müvekkilin iştirak etmesi ve kendisine huzur hakkı olarak ödeme yapılması haberde çarpıtılmıştır. Üst düzey bürokrat olarak görev yapan müvekkilin günlük siyasi tartışmaların içine amaçlı bir şekilde çekilmek istendiği son derece açık olup, yapılan yayınların usul ve yasaya aykırı olduğu sabittir. Kişilik haklarını hiçe sayan sorumlular hakkında cezai ve hukuki tüm yasal işlemlerin derhal ve ivedilikle ifa edileceğinden de kuşku duyulmamalıdır.

 

                        Ezcümle, son derece ağır bir şekilde çarpıtılarak haberlere konu olan iddialara itibar edilmemesini, tüm kamuoyunun bilgisi ve takdirine vekil eden Hamza AYDOĞDU adına arz ederiz. Saygılarımızla. 

 

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı

Personel Genel Müdür Yardımcısı

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkan V.

Hamza AYDOĞDU Vekili

                                                                                                                Av. Seyfettin UZUNÇAKMAK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cevap ve Düzeltme