İsmail Koncuk'tan Bakan Bilgin'e zam çağrısı: Yanlışa ortak olmayın

İsmail Koncuk'tan Bakan Bilgin'e zam çağrısı: Yanlışa ortak olmayın

Adana Milletvekili ve Kamu Sen eski başkanı İsmail Koncuk tüm memurlara verilemeyen 400 TL'lik toplu sözleşme ikramiyesi konusunda Bakan Vedat Bilgin'e çağrı yaptı.

Adana Milletvekili ve Kamu Sen eski başkanı İsmail Koncuk tüm memurlara verilemeyen 400 TL'lik toplu sözleşme ikramiyesi konusunda Bakan Vedat Bilgin'e çağrı yaptı.

Toplu sözleşme ikramiyesinden sayıları milyona yakın kamu çalışanı yararlanamıyor. Bunun yerine 400 TL'nin 180 liraya düşürülmesini isteyen Koncuk kalan 220 liraya 80 lira ilave yapılarak memurların taban aylıklarına 300 TL zam yapılmasını önerdi.

İsmail Konucuk'un açıklamaları şu şekilde oldu;

"Üye sayısı az olan sendikaları yok etmek büyük sendikaların işine gelir ancak bu antidemokratik bir anlayıştır. Yok etmek üzere bir anlayışı desteklemek kendilerini demokratik kitle örgütü olarak tanımlayan hiç bir sendikaya yakışmaz. Açıkçası “delikanlı” bir tavır hiç değildir.

Toplu Sözleşme İkramiyesi bir sendikaya üye olan ve aidat ödeyen herkese kanun gereği ödenir. 400 TL’ye çıkan bu ödemeyi almak için üye olunan sendikanın %1 oranında örgütlenme şartı 375 sayılı KHK’nın ek 4. M aykırıdır. Bu şart yarışa giren üye sayısı az sendikaları yok eder.

FORMÜLÜ AÇIKLADI: TÜM MEMURLARIN TABAN AYLIĞINA 300 TL

Sn Bakan Vedat Bilgin, bu tartışmalı 400 TL’yi, Toplu Sözleşme ikramiyesi olarak 180 TL’ye düşürün ve geriye kalan 220 TL’ye 80 TL daha ekleyerek tüm memurların taban aylığına 300 TL zam yapın. Bu daha insani ve doğru bir yaklaşım olacaktır. Yanlışa ortak olmayın. " ifadelerini kullandı.

13-101.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.