İstanbul'dan Ankara İl Milli Eğitime Müdahale!

İstanbul'dan Ankara İl Milli Eğitime Müdahale!

İstanbul'dan Ankara İl Milli Eğitime Müdahale!

Geçtiğimiz günlerde, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de dahil olduğu "Değerler Yolculuğu" projesi kapsamında bazı gelişmeler yaşanmıştı. 

Okul Yöneticilerinin ağırlıklı olarak yer aldığı bir programda, Üstün Dökmen tarafından sarf edilen bazı sözler ve sonrasında yaşananlar olay olmuştu. 

Bahsi geçen proje; Değerler Yolculuğu projesi Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olup Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı İle Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanlığının katkılarıyla yürütülen, Danışmanlığını Ankara Üniversitesnin yaptığı bir projedir.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi dışında, programa son dakika davet edilen Üstün Dökmen'in bazı talihsiz sözleri, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Erol Bozkurt'u yıpratmak için kullanılmaya çalışılmıştı. 

Ancak konu hakkında yapılan açıklamada görüldü ki, olay sonrasında anında tepki gösteren ve müdahale eden bizzat Sayın Erol Bozkurt olmuş, programın devamı iptal edilmiştir. 

Bütün bunlara rağmen, konu hakkında Erol Bozkurt'u yıpratma amaçlı bazı internet sitelerinde haberler yayınlanmıştır. 

Bugün de, aradan günler geçtikten sonra, bu sefer İstanbul'dan bir Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı tarafından konu tekrar gündeme taşınmaya çalışılmıştır. 

Bir kere, konu neden günler geçmesine rağmen tekrar gündem yapılmaya çalışılmaktadır?

Ortada rahatsızlık verecek bir konu varsa; neden Ankara'da bu olayı yaşayan, belki de çoğunluğu bu programa bizzat katılan 6 Eğitim-Bir-Sen Şubesi'nden ses çımazken, konuyu İstanbul'dan bir şube başkanı dile getirmektedir? Bu durum "İstanbul'dan Ankara İl Milli Eğitime Müdahale!" olarak yorumlanmıştır. 

Konu hakkında Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi harekete geçmeli, söz konusu İstanbul Şube Başkanı'nın neden böylesine bir yazı kaleme aldığının izahı alınmalıdır. Ayrıca Eğitim-Bir-Sen Ankara Şubeleri tarafından da konu hakkında gerekli açıklamalar yapılmalıdır. 

Sayın Erol Bozkurt hakkında daha önceki günlerde de bazı mesnetsiz haberler yapılmaya çalışılmış, bu yönlendirme ve çarpıtma amaçlı haberler havada kalmıştı.

Ancak bilinmelidir ki; göreve geldiği günden itibaren başarılı bir çalışma içerisinde yer alan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, böylesine ucuz hesaplarla yıpratılamayacak kadar ayakları sağlam yere basan bir bürokrattır. 

Talha Çelik

Eğitim Yöneticisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum