İşte 13. dev adam

İşte 13. dev adam

Zaferlere imza atan ay yıldızlı ekibimizin başarısının baş mimarı olan tecrübeli hoca, amansız hastalıkla mücadele etmesine rağmen hırsıyla takımı ateşledi.

DÜNYA Basketbol Şampiyonası'nda altın madalyaya doğru ilerleyen Milli Takımın başarısında büyük payı olan Antrenör Bogdan Tanyeviç dün gece yerinde duramadı.

Amansız bir hastalıkla mücadele etmesine rağmen karşılaşma boyunca kenardan oyuncularına talimatlar yağdıran tecrübeli çalıştırıcı, maç boyunca da ilginç pozlar verdi.

Adeta oyuncularıyla birlikte maçı oynayan, hücumda kenar çizgisine kadar gelen, savunma anında ellerini kaldırarak rakip atakları kendisi kesiyormuş gibi oyunun içine giren ve hırs dolu olan Tanjeviç, tartışmasız alkışları hakeden isimlerin başında geldi.

Tek ilacım şampiyonluk

12 Dev Adam, rakiplerine sahayı dar ederken yıllarını basketbola adayan ve millilere hayat veren tecrübeli hoca da 13. Dev unvanını haketti.

Turnuva öncesi İtalyan basınına, “Hastalığıma karşı gelebilmek için tek ilacım Türkiye'nin şampiyonluğu. Çok zor ama imkansız değil” diyen Tanjeviç'in önünde şimdi oyuncularıyla büyük zafere imza atıp, basketbol arenasındaki 40. yılında emekliliğin tadını zirvede çıkarmak için sadece 3 maç kaldı.

Harika oynadık

MİLLİ Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç, farka rağmen Fransa maçının kolay geçmediğini söyledi. Tanjeviç, “İkinci yarıda rahatladım. Oyuncularım harika oynadı. Top sürme konusunda sıkıntılar yaşadık” dedi. Tecrübeli hoca, Ender'e sorulan “Maç beklediğinizden kolay mı geçti” sorusuna araya girip espiriyle “Bana sorun. Ben biliyorum kolay mı geçti diye” cevapı verince kahkahalar havada uçuştu.



Amerika-Angola

ŞAMPİYONA'nın favorisi ABD, ikinci turda bugün Angola ile karşılaşacak. Sinan Erdem Salonu'ndaki maç 18.00'de başlayacak ve NTVSpor'dan naklen yayınlanacak.

Rusya-Y.Zelanda

Günün diğer maçında ise, Rusya ile Y.Zelanda saat 21.00'de kozlarını paylaşacak. Maçı NTV yayınlayacak. Galip takımlar çeyrek finalde karşılaşacak.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.