İşte Davutoğlu'nun özel kalem müdürü'nün ifadesi

İşte Davutoğlu'nun özel kalem müdürü'nün ifadesi

Ahmet Davutoğlu'nun özel kalem müdürü ve Gül'ün de başdanışmanlığını yapan Gürcan Balık, Bank Asya'da 17/25 Aralık sürecinden sonra hesap açtırmasını, "hasta annemin isteğiyle oldu" sözleriyle savundu

Dışişleri Bakanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasında üst düzey isimlerden olduğu iddiasıyla tutuklanan Gürcan Balık, Bank Asya'da 17/25 Aralık sürecinden sonra hesap açtırmasını, "hasta annesinin talep etmesine" bağlarken, cemaatin okulunda ortaokulu okuduğunu söyledi ancak bu yapıyla ilişkisi olduğu iddialarını reddetti.

FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve dil bilmemesine, önceki kurumunda daha yüksek maaş almasına rağmen Dışişleri Bakanlığı'na tayin olduğu öne sürülen Tuncay Babalı ile işadamı Akın İpek'in otelinde kaldığını kabul eden Balık, o dönem bütün devlet görevlilerinin bu otellerde kaldığını ve ücrette herkese indirim yapıldığını anlattı.

İtirafçı olduğu iddia edilen ancak sorgusunda FETÖ ile ilgili suçlamaları reddeden Balık'ın savcılıkta verdiği ifade şöyle:

ÖRGÜTE ATİ OKUL

Ortaokulu Özel Fatih Erkek Lisesi'nde okudum. Tercihlerimin hiçbirini kazanamadım. Önkayıt sistemiyle oturduğum yere 4 dakika mesafedeki bu okula başvurdum. 1984'de kayıt oldum. Bu okul şuan hakkımdaki soruşturmaya neden olan örgüte ait olan okul olarak bilinmektedir. Okuduğum dönem bu yönde hiçbir bilgim yoktu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1991-1995 arasında okudum. Üniversitede babamın tutmuş olduğu evde yalnız kaldım.

"ANNEMİN İSTEĞİYLE HESAP AÇTIM"

Bank Asya'da rahmetli annemin ısrarı üzerine 2014'te hesap açtım. Annem o dönem kanser hastasıydı. Hastalığınmda etkisiyle annemi kıramadım. Bu nedenle adıma hesap açtım. Annemin Bank Asya'da o dönem için neden adıma hesap açtırmasını istediği konusunda bilgi sahibi değilim, anneme de sormadım. Annem o dönem çok ağır hasta olduğundan isteklerinin kıramıyordum. İş Bankası'nda biriktirdiğim parayı hatırladığım kadarıyla 15 Bin Euro ve 3-5 bin liraydı, Bank Asya'ya gönderdim. Annem vefat etikten sonra 2014'de bu parayı çektim. (Milliyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.