İşte MEB'in Yapacağı Köklü Reformlar

İşte MEB'in Yapacağı Köklü Reformlar

MEB yeni dönemde yeni bir yol haritası hazırladı. 5'nci sınıflar hazırlık sınıfı olmasından, doğuya gidecek tecrübeli öğretmenlere yönelik ücret politikasına kadar birçok konuda ayrıntılı çalışmalar yer alıyor.

MEB yeni dönemde yeni bir yol haritası hazırladı. 5'nci sınıflar hazırlık sınıfı olmasından, doğuya gidecek tecrübeli öğretmenlere yönelik ücret politikasına kadar birçok konuda ayrıntılı çalışmalar yer alıyor. MEB'in fiziki altyapı olanakları artırılarak bütün eğitim kademelerinde ikili eğitim uygulamasına son verilmesine yönelik yol haritası çıkarılacak.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın diğer bakanlıklar ve kurumlarla yapacağı işbirliği çerçevesinde yürütülecek politikalara ve bu kapsamda alınacak tedbirlere yer verildi. Ortaöğretimde brüt okullaşma oranının son 10 yılda yüzde 85'ten yüzde 109,8'e ulaştığı kaydedildi. Deneyimli öğretmenlerin fırsat eşitliği çerçevesinde dezavantajlı bölgelerde görev yapmalarını özendirici tedbirlerin alınması ihtiyacının önem taşıdığı belirtildi.

OKUL ÖNCESİ ZORUNLU!

2017 Yılı Programı'nda, ilköğretimde tam gün eğitime geçme yönünde çalışmalara devam edilecek. Fiziki altyapı olanakları artırılarak bütün eğitim kademelerinde ikili eğitim uygulamasına son verilmesine yönelik bir yol haritası çıkarılacak. Bu kapsamda, programa göre, okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek ve okul öncesi eğitim kurumlarının sayısı artırılacak.

Toplum Temelli Erken Çocukluk Eğitimi Merkezleri kademeli olarak yaygınlaştırılacak. Suriyeli öğrenciler için telafi edici uygulamalar artırılacak. 5'inci sınıflar hazırlık olacak EĞİTİM kalitesini artırmak ve öğrencilerin ortaokula uyum düzeyini yükseltmek amacıyla 5'inci sınıflarda hazırlık sınıfı uygulamasına geçilecek.

Bireylerin dil yeterliliklerini artırmak için ilkokuldan itibaren eğitimin genelinde yabancı dil derslerine ağırlık verilecek. Okullara ve kurumlara yönelik rehberlik denetim faaliyetleri yaygınlaştırılacak, okul ve kurumların performansları izlenecek.

Ajanskamu 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.