İsteğe bağlı ya da resen yer değiştiren norm fazlası öğretmen il içi yer değiştirebilir mi?

İsteğe bağlı ya da resen yer değiştiren norm fazlası öğretmen il içi yer değiştirebilir mi?

İsteğe bağlı ya da resen yer değiştiren norm fazlası öğretmen il içi yer değiştirebilir mi?

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "İsteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 52. maddesi 4. fıkrası; "(4) Görev yerleri eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri çeşitli nedenlerle istekleri doğrultusunda veya resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda veya ilde çalışılması gereken sürenin hesabında, daha önceki eğitim kurumlarında veya ilde geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir." hükümlerine göre;

İsteğe bağlı ya da resen yer değiştiren norm fazlası öğretmenler daha önceki eğitim kurumlarındaki görev süresi ile birlikte 30 Eylül tarihi itibariyle 3 yılı dolduruyorsa il içi yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığının 07.05.2015 tarih ve 4774374 sayılı "Mayıs 2015 il içi yer değiştirmeler" konulu yazısının ekinde yer alan "Öğretmenlerin 2015 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu"nun 3. maddesi (c) fıkrasında;"3- Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin; c) Görevli oldukları eğitim kurumunun dönüştürülmesi, kapanması, eğitim kurumunda norm kadro fazlası olmaları veya hizmetin gereği ve çeşitli nedenlere bağlı olarak idari tasarrufla istekleri doğrultusunda ya da resen görev yerleri değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumlarında ve daha önceki eğitim kurumlarında geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilecektir." şeklinde de yer almıştır.

Ahmet KANDEMİR

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.