Kabus Bakü'de de devam etti

Kabus Bakü'de de devam etti

Ulusal Futbol Takımı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri 4. maçında Azerbaycan'a konuk oldu. Ay Yıldızlılar maçtan 1-0'lık yenilgiyle ayrılarak Almanya maçının ardından gruptaki 2. mağlubiyetini almış oldu.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu mücadelesinde Türkiye, Azerbaycan'a konuk oldu. Romanya Futbol Federasyonu'ndan Aleksandru Dyakonu yönettiği mücadele, Azerbaycan'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.



Emre bırakıyor

Ulusal Takım kaptanı Emre Belözoğlu maç sonunda yaptığı açıklamada Ay Yıldızlı formayı bırakabileceğini söyledi. Maçın ardından mağlubiyetinde etkisiyle 'yanlış şeyler söylemek istemiyorum' diyen Belözoğlu, "2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri ardından ulusal formayı bırakabilirim" dedi.

Emre sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık yaşımız bir yere geldi, Türkiye'ye hizmek şereftir ama oturup bazı şeyleri düşünmeliyiz. Üzerimizde baskı hissediyorum, çünkü böyle olmuyor. Birkaç dostumla görüşüp affımı istemeyi düşünüyorum. Kendimi yorgun hissediyorum. Bu konuda öncü olmam gerekirse yaparım. Son kararımı ailemle görüşüp vereceğim. Üzülüyoruz, üzüyoruz. Özür de diliyoruz ama özür dilemek yeterli değil.
Bizler çok para kazanıyoruz bizim kazandığımızın 30 kat azı kazanan rakipler karşısında bu durumlara düşmeleyiz.Dışarıda çok iyi arkadaşız ama saha içinde takım gibi oynayamıyoruz. Kendi aramızda toplantılar da yaptık. Milli takımın kulüpler üzeri bir yer olduğunu da söyledik. Konuşmakla bir yere varılmıyor, icraat lazım. Maçı irdelersek 3 tane atmamız gereken pozisyon var, atamadık"



"Üst üste iki yenilgim yok"

Ulusal Takım Teknik Direktörü Guss Hiddink, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Almanya mağlubiyetini kaldırabilirim ama Azerbaycan yenilgisini kaldıramam.Sadece sonuç olarak değil sergilenen futbol olarak da endişe duymalıyız. Fırsatları değerlendirmemiz gerekirdi. Duran toplarda daha konsantre olmalıydık. Biz bunu yapamadık. Rakibimiz konsantrasyon bakımından iyiydi" diye konuştu.

Kariyerinde 2 maç üst üste yenilgi olmadığını belirten Hollandalı teknik adam, "Bu da duygularıma yansıyor olabilir ama futbolculara bir mesajım yok. Şuanda 6 puanımız var. Diğer maçların skorlarına bağımlı hale geldik" dedi.

Stadyum tamamen doldu

Tofik Behramov Stadı'ndaki maçta Azeri taraftarlar, kadrolar okunurken Ulusallara destek verdi. Karşılaşmanın oynanacağı stada gelen bütün yollarda trafik kilitlenirken, stat kapılarında da uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Azerbaycan Askeri Bandosu maç öncesi marşlar çalarken, Ulusallara destek veren Azeri taraftarlar, statta ''Ayrılır mı gönül candan Türkiye-Azerbaycan'' ve ''Kardaşlık Futbolun Üstündedir'' pankartları dikkati çekti.

İstiklal Marşı'nı stada gelen bütün taraftarlar hep beraber söylerken, Azerbaycan Milli Marşı okunurken de ülke bayrağını oluşturan renklerden kartonlar havaya kaldırıldı.
Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.