Kadıköy'de "Gönül"leri Fethetti

Kadıköy'de "Gönül"leri Fethetti

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbide Beşiktaş'ı 3-0 mağlup etti

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yalnız kadın ve çocuk taraftarların yer aldığı derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-0'lık skorla mağlup eetti.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Moussa Sow, 40 ve 59. dakikada Gökhan Gönül kaydetti.

Sarı-lacivertlilerde Gökhan Gönül, ilk golün hazırlanışında büyük pay sahibi olurken, etkili oyununu 2 golle de süslemesini bildi.

Alex de Souza'nın takımdan ayrılmasının ardından zor bir dönemden geçen Fenerbahçe, M'Gladbach galibiyetinin ardından Beşiktaş'ı da yenerek zorlu virajı başarıyla geçti.

57. dakikada Beşiktaşlı futbolcu Veli Kavlak, ikinci sarı karttan kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Derbi galibiyetinin ardından Fenerbahçe puanını 12'ye yükselterek, lider Galatasaray ile arasındaki farkı 2'ye düşürdü. Beşiktaş ise 8 puanda kaldı.

Milli maç nedeniyle lige verilecek aranın ardından Fenerbahçe, Bursaspor deplasmanına konuk olacak. Beşiktaş ise Trabzonspor'u ağırlayacak.

MAÇTAN NOTLAR
Kadın ve çocuk taraftarların "I love you Alex" tezahüratlarıyla maça başlayan sarı-lacivertliler, henüz 13. dakikada Sow ile bulduğu golle 1-0 öne geçti. Erken gelen golle büyük sevinç yaşayan taraftarlar, "Bir daha" diye tezahürat yaparken, Fenerbahçeli futbolcular golden sonra rakip kalede önemli bir pozisyon üretmekte zorlandı. Ancak 40. dakikada sağ kanatta Kuyt-Gökhan Gönül organizasyonunda, çalımlarla sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün attığı golle Fenerbahçe ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın başında yediği golle 1-0 geriye düşen Beşiktaş, golden sonra rakip kalede beraberlik golü aradı. Ceza alanı içinde yakaladığı az sayıda pozisyonu değerlendiremeyen ve uzaktan attığı şutlarla da golü bulamayan siyah-beyazlılar, devrenin sonunda savunmasında Gökhan Gönül'ü durduramayınca, ilk yarıyı 2-0 geride kapadı. Beşiktaş ilk yarıda özellikle savunmada kanatlarda hatalar yaptı. Sol bekte oynayan Escude, iki pozisyonda da rakiplerini engelleyemeyince siyah-beyazlı takım golleri kalesinde gördü.

Karşılaşmanın ikinci yarısına, ilk yarıdaki 2-0'lık üstünlüğün rahatlığıyla çıkan Fenerbahçe, bu yarıda da etkili oyununu sürdürdü. Maçın 59. dakikasında Gökhan Gönül'ün attığı golle farkı 3'e çıkaran sarı-lacivertlilerde teknik direktör Aykut Kocaman, 69. dakikada Yobo'nun yerine Bekir'i, 70. dakikada da Sow'un yerine Krasic'i oyuna alırken, forvete Kuyt geçti. Son dakikalarda rahat bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler zaman zaman uzaktan şutlarla rakip kalede 4. golü ararken, 79. dakikada Krasic'in bir şutu direkten döndü. İkinci yarıda rakibine önemli bir gol pozisyonu vermeyen Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, önemli bir galibiyet aldı.

Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba, ilk yarıda sol kanatta çok aksayan Escude'yi kenara alıp, ikinci yarıya Holosko ile başladı. Ancak siyah-beyazlı takım bu yarıda da organize olmakta zorlandı. Maçın 58. dakikasında Veli Kavlak'ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Beşiktaş, bu kartın ardından kalesinde 59. dakikada 3. golü gördü. Takımın yıldızı Fernandes'in çok top kaybı yaptığı ikinci yarıda, Beşiktaş yine uzaktan şutlarla rakip kaleyi yokladı. Hasan Türk ve Holosko'nun şutlarını kaleci Volkan Demirel kurtarırken, Beşiktaş gol atmayı başaramadığı maçtan 3-0 yenilgiyle ayrıldı.

İLK YARI
3. dakikada soldan Fernandes'in kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Almeida'nın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

8. dakikada Cristian'ın ceza alanı dışından yerden sert şutunda, kaleci McGregor üzerine gelen topu kontrol etti.

10. dakikada Meireles'in soldan ceza alanına gönderdiği top, üstten az farkla auta çıktı.

GOL
13. dakikada sağdan Gökhan Gönül'ün ortasında arka direkte Caner Erkin'in kafayla indirdiği topu Sow, rövaşata vuruşla direğin dibinden ağlara gönderdi: 1-0.

15. dakikada Olcay'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı kafayla arka direkteki Uğur Boral'ın önüne bıraktı. Bu futbolcu müsait durumda kötü bir vuruşla topu auta attı.

19. dakikada Fernandes'in pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Veli Kavlak'ın sert şutunda, kaleci Volkan Demirel'den dönen topu Hasan Ali Kaldırım uzaklaştırdı.

21. dakikada Fernandes'in pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Almeida'nın vuruşunda, Yobo'dan dönen topu Almeida altı pasa gönderdi. Kaleci Volkan Demirel'in de Almeida'ya doğru gittiği pozisyonda, altı pasta Fenerbahçe savunması Beşiktaşlı oyunculardan önce topu uzaklaştırarak, önemli bir tehlikeyi önledi.

25. dakikada Escude'nin ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten auta çıktı.

GOL
40. dakikada sağda Kuyt ile paslaşan Gökhan Gönül, 3 Beşiktaşlı oyucunun arasında ceza alanına girerek, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0.

42. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde oluşan karambolde Almeida'nın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

46. dakikada Cristian'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

51. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından sert şutunda, top üstten az farkla auta çıktı.

58. dakikada Beşiktaş'ta Veli Kavlak, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

GOL
59. dakikada solda serbest vuruş kullanan Cristian, topu yanındaki Caner Erkin'e çıkardı. Bu futbolcunun sert şutunda altı pasta oluşan karambolde topa son vuran Gökhan Gönül, meşin yuvarlağı bir kez daha ağlara göndererek, farkı 3'e çıkardı: 3-0.

61. dakikada sağdan Fernandes'in kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Almeida'nın kafa vuruşunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti.

75. dakikada sağdan Hilbert'in ortasında arka direkte Almeida'dan önce Bekir İrtegün topu kornere atarak, tehlikeyi uzaklaştırdı.

79. dakikada ceza alanı dışından Krasic'in sert şutunda, top yan direkten döndü. Dönen topa ceza alanı içinde sol çaprazda Caner Erkin'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye uzak bir şekilde auta çıktı.

81. dakikada Hasan Türk'ün ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak, topu kornere çeldi.

82. dakikada Cristian'ın ceza yayı üzerinden sert vuruşunda, kaleci McGregor'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

85. dakikada ceza yayı önünden Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta, kaleci Volkan Demirel uzanarak, topa sahip oldu.

90+2. dakikada sağdan Hilbert'in ortasında, Sivok'un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Holosko sert bir vuruş yaparken, kaleci Volkan Demirel yatarak, topu kontrol etti.

Fenerbahçe, derbi maçta Beşiktaş'ı 3-0 yenerek, haftayı 3 puanla kapattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.