Kadim medeniyetin çocuklarını kimse ayıramaz

Kadim medeniyetin çocuklarını kimse ayıramaz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Kadim medeniyetin çocuklarını kimse ayıramaz"

Yalçın: Kadim medeniyetin çocuklarını kimse ayıramaz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan “hain terör” saldırılarını değerlendirdi. İstanbul’da geniş bir katılımla gerçekleşen "Teröre karşı tek ses tek yürek" basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ali Yalçın, ülke genelinde yaşanan terör olaylarında şehit olanlara Allah’tan Rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi.

“Yaşanan küresel bir operasyondur. Terör kullanılıyor” diyen Yalçın, güçlü bir Türkiye istenmediğini vurgulandı. Terör örgütlerinin istikrarı ve huzuru hedef aldığını vurgulayan Yalçın, Türkiye’yi diz çöktürmeye çalışan karanlık ellerin kaybedeceğinin altını çizdi. PKK’nın taşeron bir terör örgütü olduğunu ifade eden Yalçın,  terörü destekleyen ve besleyenleri de kınadı. Yalçın, " Dün Şam’ı, Bağdat’ı, Mekke ve Medine’yi İstanbul’dan, Diyarbakır’dan, Mardin’den ayıranlar, bugün Türk’ü Kür’ten, Lazı’ı Çerkez’den, Alevi’yi Sünni’den ayırmak istiyorlar. Bilsinler ki başaramayacaklar. İzin vermeyeceğiz. Kadim medeniyetin çocuklarını kimse ayıramaz" dedi.

 SAĞDUYULU VE SORUMLU DAVRANMALIYIZ

Hain terör saldırıları ile kaos meydana getirmek isteyenlere tepki göstermenin en tabi hak olduğunu belirten Yalçın, eylemlerin demokratik bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. “Şimdi sağduyu vakti… Sorumlu davranmalıyız. Tek Ses Tek Yürek Olmalıyız” diyen Yalçın, “Gerilim ve kaos ile aklın devreden çıkartılıp, duyguları devreye sokmaya çalışıyorlar. Provokasyonlara gelinmemeli. Kardeş kavgasını körüklemek isteyenlere inat yekvücut olmalıyız. Kadim medeniyetin ortak varisleri olarak medeniyetimizin yeniden inşası için direnmeliyiz” şeklinde uyardı.

 ORTAK AKIL İLE HAREKET ETMELİYİZ

Malum medyanın provokasyonlara imza atarak gerilimi tırmandırdığına da vurgu yapan Yalçın, kamplaşmayı körükleyen yayınlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Yalçın, medyayı da sorumlu ve ilkeli davranmaya davet etti. Yalçın, “Teröre karşı birlik olmalı, ortak akıl ile hareket edilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum