Kadınlardan Askerlik Başvurusu

Kadınlardan Askerlik Başvurusu

Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu, askere gitmek isteğiyle Dikimevi Askerlik Şubesi’ne başvuruda bulundu.

Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu, askere gitmek isteğiyle Dikimevi Askerlik Şubesi’ne başvuruda bulundu. Türk Eğitim-Sen’li kadınlar, terörle mücadelede TSK’nın yanlarında olduklarını, maddi ve manevi desteklerini esirgemediklerini vurgulamak için askerlik başvurusu yaptıklarını ifade ettiler. Terörle mücadelenin milletçe topyekûn yapılmasının gerektiğinin belirten bayanlar, TSK’nın vereceği her görevi şerefle yerine getireceklerini söylediler. Başvuru işleminden sonra Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Firdes Işık bir basın açıklaması yaptı.

Kıymetli basın mensupları,

Kıymetli konuklar;

Bugün burada hain terör saldırılarını telin ettiğimizi, maddi ve manevi olarak kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduğumuzu ifade etmek için toplanmış bulunuyoruz.

Yıllardır ülkemizin huzuruna kast etmiş olan bölücü terör belası, son aylarda artarak devam etmekte ve milletimizi derinden yaralamaktadır. Son zamanlarda neredeyse gün geçmiyor ki, güvenlik görevlilerimize yönelik bir hain saldırı olmasın. Gözünü kan bürümüş, insanlıktan nasibini almamış, devlet ve millet düşmanı bölücü teröristler tarafından hemen her gün askerimiz, polisimiz ve korucularımız şehit edilmektedir. Bu saldırılar sonucu, son bir iki ayda, yüzü aşkın yiğidimizi toprağa verdik. Ülkemizin bir bölgesi adeta kuşatılmış ve şehirlerimiz gasp edilmiş durumdadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, özgür ulaşım imkanlarını dahi kullanamaz hale gelmiş, insanlarımız can güvenliğinden endişe duyar durumdadır. Başta öğretmenlerimiz ve sağlık çalışanlarımız olmak üzere bölgede bulunan kamu görevlilerimiz ile devletine bağlı milli birlik ve beraberliğimize iman etmiş olan vatandaşlarımız, endişe ve güvensizlik içerisindedir. Bu durum, ülkemizin hem bugünü hem de geleceği için önemli bir problemdir.

Temennimiz, yaşadığımız bu sıkıntılı sürecin bir an önce sonlandırılması, terörün tüm unsurlarıyla birlikte kökünün kazınması, huzur ve sükunun tekrar ve tam anlamıyla sağlanmasıdır.

Yürekten inanıyoruz ki, devletimiz bunu sağlayacak güçtedir.

Türk milleti, bu mücadelede devletinin yanındadır.

Büyük Türk milletinin birer ferdi ve yüreği yangın yeri olan birer anne olarak, ülkemizin yaşadığı bu acılar karşısında çok üzüntülüyüz, çok öfkeliyiz; kahroluyoruz!

Bizler, Türk İstiklal Mücadelesi’nin abide şahsiyetleri Nene Hatunların, Şerife Bacıların, Kara Fatmaların, Nezahat Onbaşıların torunları olan Türk kadınlarıyız. Dün ninelerimiz, eşlerinin, çocuklarının ve kardeşlerinin yanında nasıl saf tutmuş iseler; bizler de bugün, birliğimize yönelen bu hain terör saldırılarının karşısında kale gibi dikilmeye, varlığımızı milletimizin varlığına adamaya hazırız.

İnanıyoruz ki; vatanımız varsa biz varız, devletimiz varsa biz varız, büyük Türk milleti varsa biz varız!

Bu inanç ve kararlılığımızın nişanı olarak kahraman Mehmetçiğimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Peygamber ocağı ordumuzun yanında olduğumuzu göstermek için bugün buradan haykırıyor, BİZİ DE ASKERE ALIN diyoruz. Kahraman ordumuz bizi hangi konuma takdir ederse şerefle görev yapacağımızı belirtiyor, askere alınma işlemlerimizin ivedilikle gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.

Herkes bilsin ki, bölücü terör örgütü ve işbirlikçileri er geç yok edilecek, huzuru ve güveni hak etmiş olan ülkemiz yeniden selamete kavuşacaktır.

Kökeni ne olursa olsun bütün vatandaşlarımız, büyük Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olarak birlikte yaşama ülküsünü dost düşman tüm dünyaya bir kez daha gösterecek, birliğimize kastedenlerin heveslerini bu defa da kursaklarında bırakacaktır.

Kahrolsun pkk ve işbirlikçileri.

Yaşasın büyük Türk milleti ve Türk Devleti.

Ne mutlu Türk’üm diyene!

Saygılarımızla.” dedi.

Basın açıklamasının ardından, Merkez Kadın Komisyonu, Cebesi Şehitliğini ziyaret etti. Hakkari Dağlıca Bölgesinde hain saldırı sonucu şehit düşen Üstçavuş Okan Taşan’ın kabri başında dua okudu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.