Kadro alan taşeronun %30'luk maaş zaferi!

Kadro alan taşeronun %30'luk maaş zaferi!

Kadro alan taşeronun maaş zaferi! Asgari ücretin % 30 fazlasını kazandı

Kadro alan taşeronun maaş zaferi! Asgari ücretin % 30 fazlasını kazandı Kadro alan taşeronda yüzdelik fark zaferi Taşeron şirketlerden 696 sayılı KHK ile genel idarelerde kadroya geçen işçiler YHK toplu iş sözleşmesi hükümlerine tabi tutulmuş ve taşeron olarak çalışırken imzaladıkları sözleşmelerinde yer alan asgari ücretin % fazlası (%20,30,40 vb.) ile çalışırken, kadro geçişinde bu hükümler iptal edilerek 4+4 şeklinde zam almışlardı.

TAŞERON SONRASI 2 YILLIK SÜREÇ
Kadro geçişi sonrası açılan davalardan yaklaşık 2 yıllık süreçte sevindiren haberi Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası
duyurdu. Sendika yaptığı açıklamada bir üyeleri için asgari ücretin %30 fazlası fark ücreti davasını kesin olarak kazandıklarını ifade etti. Açıklamada maaş bordrosunun düzenlenerek maaş hesabına yatırıldığı da ifade edildi.

İşte sendikanın yaptığı o açıklama;
"Sendikamızın Hukuk Zaferi Somutlandı! Hukuksuz bir şekilde gasp edilen yüzdelik farklarımızla ile ilgili olarak İzmir' de sendikamız üyesi Hasan ÖZTÜRK adına açmış olduğumuz ve temyiz yolu kapalı olarak kesinleşen mahkeme kararına istinaden, davaya konu olan asgari ücretin %30 fark ücreti hesaplanarak, Hasan ÖZTÜRK' ün günlük ücretine yansıtılmış ve bordrosu düzenlenerek maaş hesabına yatırılmıştır.

Karar kesin değil diyenlere, o para yatmaz diyenlere, yüzde farkı ile çalışan tüm işçilerimize emsal olan hukuk başarımızı tebrik edeceklerine karalamaya çalışanlara bir kez daha Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası işçinin emeği ve alınterinin yanında olduğunu göstermiştir."

101-010.jpg102-008.jpg

kaynak: sgkrehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.