Kamu-Sen'den Mehmet Ali Şahin'e ziyaret

Kamu-Sen'den Mehmet Ali Şahin'e ziyaret

MEHMET ALİ ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİK.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Genel Merkez yöneticileri AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e nezaket ziyaretinde bulundular.

 

Geçtiğimiz yıllarda Toplu görüşme masasında Hükümet adına yer alan Mehmet Ali Şahin’i yeni görevi nedeniyle ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen heyeti, görüşmede memurlar ve çalışma hayatındaki sorunları da gündeme getirdi.

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, Son dönemde ortaya atılan ve memurun en büyük kazanımı olan iş güvencesi konusunda ciddi endişeler taşıdıklarını belirtti. İsmail KONCUK, “İş güvencesiz bir memur en büyük endişemizdir. Böyle bir gelişme Tüm Türkiye’yi rahatsız eder” dedi.

 

Memur sayısının çok fazla olduğu yönündeki iddiaları da gündeme getiren  Koncuk, “OECD rakamlarına bakıldığında, bu sözlerin gerçeği yansıtmadığı ortadadır” dedi.

 

Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınmasına yönelikhaberlere de değinen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK ve Genel Merkez yöneticileri, bu adımın çok önemli olduğunu belirttiler. Ancak, sayının belirtilenin çok daha üzerinde olduğunu kaydeden yöneticilerimiz, sözleşmeli çalışan bütün çalışanların kadroya geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Memurlar ve emeklilerin çok zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirten Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK, “Memur ve emeklilerin mali durumu hiç iyi değil. yapılan son zamlar alım gücünü azalttı. Buna rağmen her hangi bir düzenleme yapılması düşünülmüyor. Memur ve emekliler çok kötü ve zor bir dönem geçirmektedir” dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk, “Memurların siyaset yapmasını istiyoruz, sınırları çizilmiş bir siyasi hak memurlarımız için önem arz etmektedir” dedi.

 

Yapılan çalışmaların yer aldığı geniş bir raporda Genel Başkan tarafından Akp Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e sunuldu.

 

 

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Mehmet Ali Şahin ise, Türkiye Kamu-Sen’in memur sendikacılığında çok önemli bir işlev üslendiğini, görevine bağlı ve alanında çok başarılı olduğunu dile getirdi.

 

İş güvencesi konusuna da değinen Mehmet Ali Şahin, “ Memurun elinde bir iş güvencesi var ve elbette bu güvenceyi kaybetmek istemez” dedi. Şahin, Ancak, memurun iş güvencesini kaldırmak için Anayasa’nın 128. maddesinin de değiştirilmesi gerektiğini, hiçbir siyasi partinin tek başına anayasayı değiştirecek sayısal çoğunluğa sahip olmadığını da sözlerine ekledi.

 

Mehmet Ali Şahin, “Yapılabilecek her iyileştirmenin sonu ekonomiye dayanmaktadır, bu nedenle arzu edilse de iyileştirmeler zaman zaman istenildiği oranda gerçekleştirilemiyor” dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk’un, “Toplu sözleşme yasası memurun taleplerine cevap vermekten uzak olarak kurgulanmıştır, anlaşamadığınız takdirde son söz yine bir şekilde hükümete ait olmaktadır"  sözlerine de değinen Şahin, “Toplu sözleşme sürecinde belli sıkıntılar var ,  bunlarda masada ve konuşularak çözülebilecek şeylerdir. Toplu sözleşme de netice alınamaması durumunda çalışanın elinde bir müeyyide olması lazım . Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda en azından memurun belli bir kısmı için grev yapabilmesi yönünde sonuç çıkmalı”  dedi.

 

Kendisine sunulan raporu ve endişeleri ilgili kurumlar ve yöneticileriyle paylaşacağını ifade eden Mehmet Ali Şahin, geçmiş yıllarda toplu görüşme masasında Türkiye Kamu-Sen ve yöneticileriyle çok kez bir arada olduğunu ve kendilerine sunulan öneri ve görüşlerden yararlandıklarını belirtti.

 

Şahin, yeni görevi nedeniyle kendisini ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı ve yöneticilerine teşekkür etti.

 

Ziyarete Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal , Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak , Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, Türk Tarım-Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Enerji-Sen Genel Sekreteri Mehmet Özer katıldı.

 

 MEHMET ALİ ŞAHİN'E İLETİLEN RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.