Kamuda yeni kampanya: Ücretsiz olacak

Kamuda yeni kampanya: Ücretsiz olacak

Kamuda yeni kampanya: Ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nda (BMYK) "Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği" başlatılması kararı uyarınca önemli bir adım atıldı. Toplumda rol model olan meslek gruplarından başlayarak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 'başarabilirsin' temasıyla sigara bırakma kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda "Sigara Bırakma Kampanyası" konulu bir genelge gönderdi.

BAĞIMLILIK TESPİTİ

Kampanyada, tüm kurumlar personeline bilgilendirme yapacak. Kampanyaya katılanların bağımlılık düzeyi tespit edilecek ve il sağlık müdürlüklerince sigara bırakma polikliniğinden randevu verilecek. Ayrıca, sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçlar il sağlık müdürlükleri tarafından ücretsiz temin edilecek. Kampanyaya, kamu kurum personelinin aileleri ile öğrenci aileleri de dahil olabilecek.

'AİLE PROFİLİ' DÜZENLEMESİ

"Sigara Bırakma Kampanyası" genelgesiyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına da gönderilen o kararlardan dikkat çekenler şöyle:

-Vatandaşa hizmet sunma noktasında dikkat gerektiren meslekler ile hijyen şartlarını taşıma zorunluluğu bulunduran sektörlerde çalışanlara yönelik işe giriş ve devamında istenen sağlık raporları, periyodik muayene ve tetkiklere uyuşturucu ve uyarıca madde analizleri de ilave edilecek.
-Okullarda sigara içilmesine yönelik tedbirler artırılacak. Öğretmen ve velilere yönelik sigara bırakma kampanyası düzenlenecek.
-İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına yönelik mevzuat, bağımlılıkla mücadelenin daha etkin hale getirilmesi için revize edilecek.
-Tüm erişim sağlayıcıların yeni abonelikleri, aksi abone tarafından talep edilmedikçe, güvenli internet 'aile profili' olarak başlatılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.