Kapatılan eğitim kurumlarına ne olacak ?

Kapatılan eğitim kurumlarına ne olacak ?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kapatılan eğitim kurumlarındaki eğitim hizmetleri daha yüksek standartta bir eğitim kurumu olan Milli Savunma Üniversitesi çerçevesinde...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Kapatılan eğitim kurumlarındaki eğitim hizmetleri daha yüksek standartta bir eğitim kurumu olan Milli Savunma Üniversitesi çerçevesinde yürütülecek. Yepyeni bir başlangıç yapıyoruz" dedi.

Bakan Ağbal, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin sorularına cevap verdi. 15 Temmuz yardımlarına ilişkin belge istenmesine ilişkin soruya Ağbal, "Hiçbir şekilde gönüllü bir bağışın bir şekilde haklı bir yöntemle kişilere evrakının ibraz edilmesi şeklinde bir yazının doğru olmadığını ifade etmem gerekir" yanıtını verdi.

Vergide adaleti sağlama konusunda çalışmalar olup olmadığına ilişkin soru üzerine Ağbal, "Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi vergi yükünü, vergi oranını aşağı çeken düzenlemeler yaptık. Özellikle asgari ücretliler üzerindeki vergi yükünü aşağı çekebilmek için asgari geçim indirimi getirdik. Sağlıkta, eğitimde, temel gıda maddelerinde de toplumun geniş kısmında kullanılan malların önemli ölçüde Katma Değer Vergisi indirimleri yaptık. Vergi yükü bakımından vergi yükü sıralamasında ortalarda. Vergiler bakımından yapmamız gereken çalışmalar var" dedi.

Bakan Ağbal, yeniden yapılandırmada kanun teklifi ile tahsil edilecek miktara ilişkin olarak, "90.7 milyar lira yeniden yapılandırma çerçevesinde kapsama dahil olacak. Gecikme zammı tutarı 45.8 milyar lira. Geçmiş vergi kanunlarında yapılan tahsilat rakamları, 4811 sayılı Kanun kapsamında 4.4 milyar lira tahsilat gerçekleşmiş" ifadelerini kullandı.

Kanun Hükmünde Kararname ile askeri okulların kapatılmasına ilişkin olarak ise Ağbal, Milli Savunma Üniversitesi kurduklarını vurgulayarak, "Kapatılan eğitim kurumlarındaki eğitim hizmetleri daha yüksek standartta bir eğitim kurumu olan Milli Savunma Üniversitesi çerçevesinde yürütülecek. Yepyeni bir başlangıç yapıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu personeli yetiştirmek amacıyla bir yüksek öğretim kurumu kuruyoruz. Bu yeni kurduğumuz Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde halihazırda yürütülecek olan hizmetleri fakülteler bünyesinde yürüteceğiz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.