Kar tatilinde öğretmenlere ek ücret ödenecek mi?

Kar tatilinde öğretmenlere ek ücret ödenecek mi?

Kar tatilinde öğretmenlere ek ücret ödenecek mi?

2015 ile birlikte soğuk hava ve kar tüm yurtta etkisini gösterirken birçok ilde okullar tatil edildi. Okulların tatil edildiği günler için öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi? İşte cevabı...

"01.09.2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar."   Yapılan ilk Toplu Sözleşmeye (214-2015 yıllarını kapsayan) giren yukarıdaki maddeye göre Bakanlık yada Valilik herhangi bir sebeple okulları tatil ederse (salgın, doğal afet vb) ek ders ücreti ödenir.  

VALİLİK, KAR TATİLİ KARARI ALDIĞINDA EK DERS ÜCRETİ ÖDENİR Mİ?  

Yukarıdaki bilgilerden sonra, Kar Tatili olduğunda öğretmenler derse girmiş kabul edilerek ek ders ücretinin tam ödeneceğini söyleyebiliriz. İstanbul'da 6-7 ve 8 Ocak'ta kar tatili olduğuna göre bu günlere ait ek ders ücreti ödenir.   Burada küçük bir bilgi daha, 1 Ocak yılbaşı tatiliydi bu yüzden ücret ödenmemekte fakat 2 Ocak idari tatil yapıldı. Bu yüzden 2 Ocak içinde ek ders ücreti ödenir.   Yalnız burada bir detayı belirtmek gerekiyor. Ek ders ücretinin ödenmesi için Bakanlık ve Valilik'ten bir izin açıklaması gerekmekte. Öğrenciler kendi kararlarıyla derse girmez ve ders boş geçerse herhangi bir ücret ödemesi söz konusu olmayacaktır. Yani, ders boş geçerse ücret kesilecektir.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.