Kariyer Basamakları Kozmik Sır Olmaktan Çıkarılmalıdır

Kariyer Basamakları Kozmik Sır Olmaktan Çıkarılmalıdır

Kariyer Basamakları Kozmik Sır Olmaktan Çıkarılmalıdır

Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ali Yalçın, “Bakanlık, şimdiye kadar hangi çalışmayı paydaşların katılımından kaçırdıysa, altından bir çapanoğlu çıkmıştır. Öğretmenlik kariyer basamaklarında da aynı yöntem izleniyor. Genel yetkili sendika olarak uyarıyoruz: Bakanlık, yaşananlardan ders almalı ve Başbakanlığa gönderdiği kariyer basamakları düzenlemesini bir an önce kozmik sır olmaktan çıkarmalıdır” dedi.

Çorum’da divan kurulu üyeleri ve merkez işyeri temsilcileri; Sivas’ta divan kurulu, merkeze yeni atanan öğretmenler ve işyeri temsilcileriyle bir araya gelen Ali Yalçın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

“Bulut Sütunu” Saldırıları İsrail’e Kara Bulut Olarak Dönecektir

İsrail’in, kutsal saydığı tahrif edilmiş metinlerde geçen “Bulut Sütunu” ismiyle Gazze’ye başlattığı saldırılarını küstahça sürdürmeye devam ettiğini belirten Yalçın, “İsrail, Gazze’yi sadece Gazze topraklarından ibaret sanmamalıdır. Şimdiye kadarki saldırılarında nasıl geri çekilmek zorunda kaldıysa, bunda da geri çekilmek zorunda kalacaktır” dedi.

Yalçın, oksijen alanını her geçen gün daraltan İsrail’in Siyonist emellerini asla gerçekleştiremeyeceğini kaydederek, şunları söyledi: “Bulut Sütunu saldırıları İsrail’e kara bulut olarak dönecektir. Gazze’nin ve insanlığın huzuru için sivil toplum kuruluşlarını, uluslararası kuruluşları, Birleşmiş Milletleri ve bütün Ortadoğu ülkelerini sesini yükseltmeye ve herkesi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz.”

 

24 Kasım’ı, Öğretmenlere Gününü Gösterenler Kutlasın

Öğretmenlerin ekonomik ve mesleki açıdan yaşadıkları itibar kaybının devam ettiğini ifade eden Yalçın, “Hamasete gelince ‘emsaliniz yok’ denilen öğretmenlere, ‘eşit işe eşit ücret’ düzenlemesinde ‘sizin emsalinizi bulamadık’ denilmiştir. Çarpıklığın düzeltilmesi için toplu sözleşme masasını işaret edenler, masada ise Yunanistan’ı işaret etmişlerdir. İşçilerin 3+3’e imza attığı bir ortamda 4+4’ü elimizin tersiyle itmeden önce öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyetinin giderilmesi talebimizin masanın olmazsa olmazı olduğunu belirtmiştik. Sayısı az olan bazı özel çalışanlarına en ufak ayrıntıyı düşünerek daha ne verebiliriz diye tırnak hesabı yapanlar, öğretmenlere gelince sayısal çoğunluktan hareketle parmak hesabı yapmışlardır. Öğretmenler, öncelenmeyi beklerken bir de örselenmişlerdir. Ne yazık ki, sendikadan başka öğretmenin göreni de yok, Bakanı da yok. Öğretmenleri yalnız bırakmakla kalmayıp yaptıklarıyla öğretmenlere gününü gösterenler, 24 Kasım’ı da kendileri kutlasınlar. Sendika olarak 23. Başkanlar Kurulu’nda aldığımız, ‘Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır’ kararı yürürlüğe koyuyor ve ortada kutlanacak bir şey olmadığı için herhangi bir kutlamaya da katılmıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Kariyer Basamakları Kozmik Sır Olmaktan Çıkmalı

“Bakanlık, şimdiye kadar hangi çalışmayı paydaşların katılımından kaçırdıysa, altından bir çapanoğlu çıkmıştır” diyen Yalçın, şöyle devam etti:

“Öğretmenlik kariyer basamaklarında da aynı yöntem izleniyor. Genel yetkili sendika olarak uyarıyoruz: Bakanlık, yaşananlardan ders almalı ve Başbakanlığa gönderdiği kariyer basamakları düzenlemesini bir an önce kozmik sır olmaktan çıkarmalıdır. Şartları tutan ve yapılacak sınavlarda başarılı olacak olan öğretmenler için öngörülen basamaklar arası ödemeyi öğretmenlerin ek ödemesinin yerine ikame etmeye çalışınlar unutmasınlar ki, kariyer basamakları düzenlemesi ek ödeme mağduriyetini çözmeyecektir.”

 

Zoru Başardık, İmkânsız Zamanımızı Alıyor

Eğitim-Bir-Sen olarak çok zorlu süreçlerden geçtiklerini dile getiren Ali Yalçın, “231 bin üye sayısına kolay ulaşmadık. Neredeyse ayağına gitmediğimiz eğitim çalışanı kalmadı. Bütün teşkilatımız alın teri döktü ve adanmışlık örneği sergiledi. Yıllarca eğitim çalışanlarına ‘ya oradansın ya da buradansın’ diye mecburi istikametler çizildi. Yani ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalıştılar. Her türlü yöntemi denediler ama başaramadılar. Milli Eğitim Bakanı’nın öğretmenlerle iletişim dilini yakalayamamasından, öğretmenleri anlamayıp yargılamasından hareketle ellerini ovuşturuyorlar. Üslup olarak bizimle uzaktan yakından alakası olmayan Bakan’a rağmen büyümenin imkânsız olduğunu düşünüyorlar. Nasıl zoru başardıysak, imkânsızı da başaracağız. Biz, haksızlık kimden gelirse gelsin karşı çıkan, hak kimden gelirse gelsin hakkını teslim eden bir teşkilatız. Bunun gereğini de yapıyoruz. Eğitim çalışanları her şeyin farkındadır. Bu yıl 280 bin üye hedefine kilitlendik ve çalışmalarımıza bütün teşkilatımızla devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Eşkil: 3 Bin 500 Üye Hedefimizi Gerçekleştireceğiz

Çorum Şube Başkanımız Tahir Eşkil, ilde 2 bin 500 üye sayısıyla yetkili sendika olduklarını belirterek, “Genel Merkezimizin Türkiye geneli 280 bin üye hedefi için ilimizde sayımızı 3 bin 500’e çıkarmak için bütün yönetim ve temsilciliklerimizle çalışıyoruz. İnşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Karakoç: Eğitim Çalışanlarının Birinci Adresiyiz

Sivas Şube Başkanımız İlhan Karakoç, ilde eğitim çalışanlarının birinci adresi olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Şube binamız öğretmenevinin tam karşısındadır. Eğitim çalışanları için birinci adresiz. İlimize yeni atanan tüm öğretmenlerimiz, üye olsun olmasın, bizim için baş tacıdır. Şu an aramızda olsun ya da olmasın, bütün eğitim çalışanlarının sorunlarına ve gönüllerine talibiz.”

 

Akpınar: Sivas’ta Yeni Eğitim Sistemi Sorunsuz Başladı

Sivas genişletilmiş il divan toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri de katıldı. Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Turan Akpınar, aldıkları ek önlemlerle eğitimin sorunsuz başladığını dile getirerek, “4+4+4 yeni eğitim sistemine geçiş dolayısıyla ilimizde de bir tedirginlik vardı. Önceden öngördüğümüz muhtemel sorun alanlarına karşı aldığımız ek tedbirler, bir ya da iki öğretmenimizin haricinde herhangi bir mağduriyetin yaşanmasını önledi” ifadelerini kullandı. Sendikalara olumlu, yol gösteren eleştirilerinden dolayı teşekkür eden Akpınar, Sivas’ta eğitim çalışanlarının memnuniyetinin ve eğitimin kalitesinin artması için çalıştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.