Kazanan Veli Demir mi, Eğitim-İş mi oldu?

Kazanan Veli Demir mi, Eğitim-İş mi oldu?

Eğitim-İş IV. Olağan Genel Kurulu Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirildi.

Eğitim İş IV. Olağan Genel Kurulu Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı Genel Kurul’da Divan Başkanlığı’nı ilk Eğitim İş’in Kurucu Genel Başkanı Niyazi Altunya yaptı.

Genel Kurula, Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Metin Feyzioğlu, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel, Halkın Kurtuluş Partisi Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran, Makedon SONG Sendikası Genel Başkanı Jakim Nedelkov, Birleşik Kamu-iş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile çok sayıda üye katıldı.

Yoklama ve açılışın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul, Divanın oluşturulması ile devam etti. Eğitim-İş sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından Genel Başkanımız Veli Demir açılış konuşmasını yaptı. Demir, Eğitim-İş’in 42 bin üyeye ulaştığını ve hızla büyümeye devam ettiğini belirterek eğitimdeki özelleştirmeye gericileşmeye ve kadrolaşmaya karşı daha etkin mücadele edileceğini belirtti.

Konukların konuşmalarının ardından, Eğitim-İş eski Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ve Niyazi Altunya’ya Onursal Genel Başkanlık ünvanı verildi. Sağlık sorunları nedeniyle Genel Kurul’a katılamayan Adıbelli’nin plaketini Genel Basın Yayın Sekreteri Barış Düdü aldı.

İkinci gün, sendika organlarına seçimler yapıldı. Merkez Yönetim Kurulu için üç liste ve 7 bağımsız aday katıldı. Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Konfederasyon Üst Kurul Delegeliği için 305 delegenin oy kullandığı seçimde Genel Başkanımız Veli Demir’in listeleri tüm organlarda seçildi.

Yeni Merkez Yönetim Kurulu şu adlardan oluştu: Veli Demir, Nazım Kırcı, Hikmet Pala, Dilek Yurdagül, Önder Yılmaz, Mehmet Altıntop, Gülfer Murat.

Demir, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, kazananın Eğitim-İş olduğunu söyledi. Genel Kurul’un Eğitim-İşlilere yakışır bir olgunluk içinde birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının hakim olduğu bir ortamda gerçekleştiğini ifade eden Demir, “Böyle bir genel kurulu gerçekleştirmede başta genel kurul delegasyonu olmak üzere şube ve temsilcilik başkanlarımıza, yönetim kurullarına ve tüm üyelerimize, demokratik seçim yarışına katılan tüm adaylara, bütün konuklarımıza, Sayın Niyazi Altunya başkanlığındaki divan kuruluna teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Demir, İstanbul’da rezidans inşaatında 32 kattan zemine çakılan asansörde yaşamlarını yitiren inşaat işçilerine rahmet, aileleriyle yakınlarına da başsağlığı ve sabır diledi. İhmallerin ve denetimsizliklerin her gün yeni can kayıplarına neden olduğuna dikkat çeken Demir, “Eğitim-İş olarak iş kazaları adı altında dikkatlerden kaçırılmak istenen iş cinayetleriyle ilgili olarak her platformda hem hesap soracağız” diye konuştu.

Genel Başkan Veli Demir'in Açılış Konuşması İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.