KESK: Operasyonlar, itibarsızlaştırma çabası

KESK: Operasyonlar, itibarsızlaştırma çabası

KESK: Operasyonlar, itibarsızlaştırma çabası

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, DHKP-C'ye yönelik operasyon kapsamında merkezlerinde yapılan aramayı, 'hükümetin kendisine muhalefet eden herkesi itibarsızlaştırma çabası' olarak nitelendirdi.

Lami Özgen, genel merkezdeki aramaların tamamlanmasının ardından  basın  açıklaması yaptı. Özgen, hükümetin 'ileri demokrasisinin her  gün yaşanan gözaltı ve tutuklama furyasıyla' devam ettiğini öne sürdü.

Daha önce konfederasyonlarına yapılan operasyonlar kapsamında 59 üye ve yöneticilerinin gözaltına alındığını hatırlatan Özgen, bunun yanı sıra bu sabah da konfederasyonlarının Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek ile konfederasyonlarına bağlı sendikaların yönetici ve üyelerinin de olduğu çok sayıda insanın gözaltına alındığını söyledi.

Özgen, "KESK olarak, ne zaman haklarımızı, özgürlüklerimizi yok sayan düzenlemelere, saldırılara karşı emek ve demokrasi mücadelemizi yükseltsek karşımızda korku imparatorluğunun mimarı AKP'yi buluyoruz. Bu sabah gerçekleştirilen operasyonun KESK olarak ülke genelinde başlattığımız örgütlenme kampanyasının birinci gününe denk getirilmesi de kesinlikle tesadüf değildir." dedi
 

Soruşturma gizliği gerekçe gösterilerek kaç arkadaşlarının gözaltına alındığı konusunda bilgi verilmediğini ileri süren Özgen, ulaşan bilgilere göre 100'ün üzerinde kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınanların kaçının üyeleri olduğu konusunda net bilgiye sahip olmadıklarını vurgulayan Özgen, "Ancak bildiğimiz bir şey varsa o da AKP'nin emek ve demokrasi düşmanlığında 'ustalaştığı' kendisine muhalefet eden herkesi bazen varlık nedenleri oluşturan en doğal eylem ve etkinliklerini suç sayılarak bazen de suç yaratarak itibarsızlaştırılmak isteğidir." şeklinde konuştu.

 

Her türlü hukuk dışı uygulamalar karşısında sessiz kalmayacaklarını belirten Özgen, KESK’e yönelik yıldırma ve sindirme uygulamalarına son verilmesini, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Açıklama sırasında KESK üyeleri, "Baskılar bizi yıldıramaz." şeklinde slogan attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.