KESK "Toplantıdan haberimiz yoktu"

KESK "Toplantıdan haberimiz yoktu"

KESK Başkanı Lami Özgen bakanla Ahmet Gündoğdu'nun sabah saatlerinde kendilerinden habersiz bir şekilde bir araya geldiklerini, diğer konfederasyon ve hizmet kolu sendikalarına yarım saat kala haber verildiğini söyledi.

KESK Başkanı Lami Özgen de bugün bir toplantı olacağından haberdar olmadıklarını, kendisinin saat 12.05'te Devlet Personel Başkanı tarafından toplantıya çağrıldığını belirterek, "Ben de saat 12.50'de bakanlığa ulaşabildim. Oysa kendileri sabahtan toplanmışlar. Hükümet ile Memur-Sen aralarında uzlaşmışlar. İmzaları atmışlar. Bize de deklare etmek için çağırmışlar. Ben de gidip, bunun doğru olmadığını, hukuksuz olduğunu bakana söyledim. Normalde toplu sözleşme takvimi 21 Ağustos'a kadar sürmekteydi. Yangından mal kaçırır gibi anlaşmışlar" dedi.
 
Özgen, bunun 4688 sayılı yasaya aykırı olduğuna dikkat çekerek, "İmza yetkisi Memur-Sen'de olabilir ama yasa gereği tüm tarafların taleplerini masaya getirip, müzakere edilmesi gerekiyordu. Bizlerin yer aldığı bir müzakere masası kurulmadan, Memur-Sen kendi başına hükümetle anlaşmış. Biz de KESK olarak bakanlıkla Memur-Sen'in ortak açıklamasına katılmadık. Bu tamamen hukuksuzdur. Hukukçularımız, çalışma yapacaklar ve tüm itiraz haklarımızı kullanacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum