KESK üyeleri bugün greve çıkıyor

KESK üyeleri bugün greve çıkıyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 4 Haziran saat 12.00 itibariyle grev başlatacağını açıklarken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) de bugünden itibaren 12.00-14.00 saatleri arasında işyerlerinde bildiri okuyacak.

KESK’in internet sitesinde yeralan açıklamada, “Yürütme Kurulu’muz, daha önce iş güvenliği ve çalışma koşulları sebebiyle 5 Haziran’da çıkmaya karar verdiğimiz greve; son günlerde yaşanan olaylarla artık mesele sadece iş güvenliği olmadığı için, can güvenliği de işin işine girdiği için, insanca yaşam ve demokratik taleplerimiz adına yarın öğlen başlama kararı aldı” dedi.
 
*KESK'ten grev kararı
Petrol-İş de grevde
 
KESK’in bünyesinde, aralarında Eğitim-Sen, Haber-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TümBelSen) da olmak üzere toplam 11 sendika bulunuyor. Sendikaların yaklaşık 240 bin üyesi bulunuyor.
 
DİSK’ten yapılan yazılı açıklamada da Yönetim Kurulu’nun bugün Başkanlar Kurulu’nu acil olarak toplantıya çağırdığı ve Başkanlar Kurulu’nun alacağı kararlar doğrultusunda eylem programını oluşturacağı belirtildi.
 
Öte yandan, Gübre Fabrikaları’nda örgütlü Petrol-İş, 28 Haziran’da başlamak üzere grev uygulama kararı aldı. Petrol-İş Sendikası, Mayıs ayında Gübre Fabrikaları’nda grev kararı aldığını açıklamış, bunun üzerine Gübre Fabrikaları da lokavt kararı aldığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.