Kılıçdaroğlu gübre döken eylemciyi affetti

Kılıçdaroğlu gübre döken eylemciyi affetti

Düzce'de Kılıçdaroğlu'nun kaldığı yerin yakınına gübre dökmek suretiyle eylemde bulunan İlhami Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak, olay nedeniyle pişman olduğunu ve yakın zamanda Kılıçdaroğlu'na ziyarette bulunmak istediğini bildirdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşü esnasında, Düzce ilinde konakladığı yerin yakınına İlhami Çelik isimli vatandaş gübre dökerek Kılıçdaroğlu ve ekibini protesto etmişti.

Olay sonrası İlhami Çelik Hakkında 'Siyasi partinin siyasi faaliyetlerini engellemek' suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Eylemci İlhami Çelik, hapis yattığı Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup yazarak, olay nedeniyle pişman olduğunu ve yakın zamanda Kılıçdaroğlu'na ziyarette bulunmak istediğini bildirdi.

Kılıçdaroğlu ise eylemcinin özrünü kabul edildiğini belirttiği mektupta şu ifadelere yer verdi:

Ülkemize hak, hukuk ve adaleti getirmek inancıyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü protesto etmek amacıyla yaptığınız eylem beni ve yol arkadaşlarımı derinden üzmüştür. Demokrasilerde eleştirmek sadece bir hak değildir, esas demokrasinin sürdürülebilmesi için elzem bir ihtiyaçtır. Ancak eleştirmenin de haliyle bazı sınırları olacaktır. Eleştirmek düzeyli olmalıdır. Eleştirerek muhatabınıza düşüncelerinizi aktararak onunla bunu tartışma fırsatı yaratmaktır. Kimseye kin, öfke duymam ve taşımam. Yaptığınız eylemden dolayı üzüntü ve pişmanlığınıza yürekten inanıyorum. Demokrasiyi savunan, onu yaşatmayı ve yüceleştirmeyi görev edinmiş biri olarak özrünüzü kabul, hakkımı helal ediyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.