Kılık Kıyafet Serbestliği Eylemine Ankarada Büyük Destek

Kılık Kıyafet Serbestliği Eylemine Ankarada Büyük Destek

Kılık Kıyafet Serbestliği Eylemine Ankarada Büyük Destek

 

Ankara Memur-Sen İl başkanı Mustafa KIR: Kamuda serbest kıyafet için başlattıkları eylemin kamu ve eğitim  kurumlarında   başarıyla icra edildiğini belirtti.

M.KIR bazı kurumları bizzat ziyaret ederek eylem kararı hakkında eğitimcileri ve kamu çalışanlarını bilgilendirdiklerini,  üyelerin alınan karardan memnunluk duyduklarını  ancak   bazı okullarda kimi idarecilerin ve karşıt görüşteki sendika temsilcilerinin tehdit ve tutanak tutmak suretiyle üyelerimize mobbing uygulamaya çalıştıklarının bilgisine ulaştıklarını ifade etti. Kır yaptığı açıklamada ‘Buradan ifade ediyorum başı örtmek veya açmak suç değil,  başı örtmeye veya açmaya zorlamak suçtur.  Eyleme müdahale edenler ve başı açmaya zorlayanlar  açıkça suç işlemektedirler. Onlar için gerekli takibat yapılacaktır’ dedi.

M.KIR ziyaret ettiği kurumlarda  yaptığı konuşmada ise ne yazık ki  insanlarımızın 12 Eylül ve 28 Şubat gibi olağanüstü dönemlerde  başörtülü, başı açık, laik- antilaik kategorisine tabi tutulduğunu  çok sayıda kadınımızın kızımızın eğitim, öğretim, çalışma ve sosyal güvence haklarından mahrum bırakıldığını  hatırlatarak yasada, anayasada ve evrensel hukuk metinlerinde başörtüsünün yasak olmadığını bu yasağın hukuki dayanağı olmayan 12 Eylül ürünü çağdışı bir yönetmelikle sürdürüldüğünü, yasaların yönetmeliğe aykırı olamayacağını onun için hukuksuz bulduklarını ve tanımadıklarını  bunun için özgürlük için ülke genelinde serbest kıyafetle işlerimize girmek için bu karar aldıklarını ifade etti.

‘Olağanüstü dönemlerde insanları başörtülü başörtüsüz diye tasnif edildiği dönemlerden sonra biz sendika olarak her türlü baskı ve dayatmaların karşısındayız. Bir kesim için değil  herkes için özgürlük istiyoruz.’ diyen KIR;  ‘Başörtüsü sorunu çözümünde her hangi bir ilerleme kaydedilmediğini bunun için Memur Sen ve ona bağlı sendikalar olarak bu kararı aldıklarını belirtti.

Bu sürecin sonucunda ne bekliyorsunuz sorusuna ise KIR ‘Bugün itibariyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında eylemlerimiz  sürecek temenni ediyoruz ki bu soruna yasalar çerçevesinde kalıcı, kamuoyunu rahatlatıcı bir karar alınır. Hükümetin bu sorunu acilen çözmesini bekliyoruz. ’dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum