Kırıkkale MEM'e usulsüz atama iddiaları

Kırıkkale MEM'e usulsüz atama iddiaları

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ahmet Yücel Karabacak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim kurumlarında münhal bulunan müdürlük kadrolarına yapılan atamalarda haksızlık yapıldığını iddia ederek "Ehil olmayan, beceriksiz, taraflı ellerde Milli Eğiti

Türk Eğitim Sen toplantı salonunda bir basın açıklamasında bulunan Şube Başkanı Ahmet Yücel Karabacak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kent genelindeki eğitim kurumlarında münhal bulunan müdürlük kadroları için yaptığı sözlü sınavda usulsüzlük olduğunu, sendikalarına bağlı üyelerine düşük puan verilerek kadroya dahil edilmediklerini iddia etti.

Adayların 3 dakika içerisinde sözlü sınava tabi tutulduğunu dile getiren Karabacak, "Sözlü sınav tam bir komedidir. 3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde adaylar sözlü sınava tabi tutulmuşlardır. Pek çoğu yazılı sınavda düşük puan almalarına karşın resmen mülakat puanı ile diğer adayların önüne geçirilmiştir. Sözlü sınav işlemlerinde Danıştay İdari Davalar Genel Kurulu'nun içtihatlarınca adayların sorulara verdiği yanıtların teknolojik imkanlardan yararlanarak sesli ve görüntülü kayıt alınması gerekirken, idarece ne sesli ne de görüntülü bir kayıt alınmamıştır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.