Kırklareli Cumhuriyet Yemeğine Muhteşem Katılım

Kırklareli Cumhuriyet Yemeğine Muhteşem Katılım

Eğitim İş Kırklareli Şubesi tarafından Akkuş Kaya Otel'de "Cumhuriyet Yemeği" düzenlendi.

Eğitim İş Kırklareli Şubesi tarafından Akkuş Kaya Otel'de "Cumhuriyet Yemeği" düzenlendi. 160 kişinin katıldığı yemekte Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Behçet Şen, CHP Merkez İlçe Başkanı Şener Pekçeer, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Tülüş, ADD Kırklareli Şube başkanı Nuriye Üstündağ ve üyeleri, Birleşik Büro iş sendikası başkanı Harun Mandacı ve üyeleri ile CHP Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayı Vecdi Gündoğdu da katılım gösterdiği  gecede söylenen şarkılar yemeğe katılan misafirlere keyifli dakikalar yaşattı.

Eğitim İş Kırklareli Şubesi Başkanı Hayri Girgin düzenledikleri Cumhuriyet yemeğinde yaptığı konuşmasında, "Değerli Eğitim-Iş yöneticileri, üyeleri ve onları hiçbir zaman yalnız bırakmayan Eğitim-İş dostları, Hepinizi Eğitim-iş Kırklareli Şubesi adına saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. 
Türk milleti,  Ebediyete akıp giden her 10 senede, bu büyük millet bayramını, daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlulamanı, gönülden dilerim. Ne mutlu Türküm diyene!" diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. Yıldönümünü tüm ülkemizde coşkuyla kutlayacağız. Encümen-i Muallim'den, TÖS'ten, TÖBDER'den devraldığımız kültür,  birikim ve cesaretle, Köy Enstitüleri ile Fakir Baykurt'un yurtsever ve mücadeleci ruhunu birleştirerek yeniden çoban ateşleri yakılarak kurulan Eğitim-İş, Edirne'den Van'a, Hatay'dan Sinop'a kadar yurdumuzun dört bir tarafında eğitim çalışanlarıyla kucaklaşmıştır. 1 Gözlerimizdeki mutluluğun pırıltısını, yüreğimizdeki coşkuyu ve heyecanı birbirimizle paylaştık. Cehalete, yoksulluğa, yolsuzluğa, karanlığa karşı birlikte mücadele ettik. Büyük özverilerle başladığımız sendikal mücadele yolculuğumuzda, bugüne kadar kuruluş felsefemiz, hedeflerimiz ve amaçlarımız doğrultusunda çok önemli mesafeler aldık. 
İşkolumuzun ekonomik, özlük, demokratik hak ve çıkarları mücadelesinin öncülüğünü yaptık. Ulusal eğitime, Atatürk devrim ve ilkelerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına hep sahip çıktık. Sendikamız, var oluş nedenlerini oluşturan bu konularla ilgili kararlı mücadelesini sürdürürken, aynı işkolunda faaliyet gösteren diğer sendikalardan farklı olarak önce vatan, sonra sendika anlayışıyla hareket ederek ülkemizin toplumsal, sosyal ve siyasal sorunlarına karşı da hep duyarlı davranmıştır. Davranmaya da devam edecektir; çünkü vatanı ve bağımsızlığı olmayanın sendikası da olamaz. 
İçinden geçtiğimiz süreçte küresel emperyalizm ve yerli işbirlikçileri ulusal egemenliğimizi, bağımsızlığımızı ve emeğimizi, örgütlülüğümüzü önemli ölçüde tehlikeye sokmuşlardır. Emperyalist güçlere teslim olmuş AKP iktidarı, özelleştirme adı altında Cumhuriyetimizin dev kuruluşlarını yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekmiş, insanlarımızı işsiz bırakmış, uyguladığı sadaka ekonomisiyle halkımızı açlığa ve sefalete mahkûm etmiştir. İktidara sahip olanlar, Atatürk'ü, Cumhuriyet'i, ulusal bayramlarımızı ve değerlerimizi unutturmak için var güçleriyle çalışmaktadırlar. Aydınlar, devrimciler ve halkımız üzerindeki faşizan baskılar her geçen gün artmaktadır. Yargı bağımsızlığı yok edilmiş, her alanda haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik çığ gibi büyümüştür. Yaşadığımız bu sorunlar karşısında güç birliği ve dayanışma içerisinde olmalıyız. 
Karşı devrimci güçlerin yok etmek istediği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine, büyük önder Atatürk'ün ilke ve devrimlerine sahip çıkmalıyız. Ülkemize, bağımsızlığımıza, emeğimize ve geleceğimize sahip çıkmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Örgütümüzü daha da büyütüp güçlendirerek asla yılgınlığa düşmeden yüce önderimizin aydınlattığı devrimci yoldan giderek emperyalizme ve onun işbirlikçilerine gereken dersi vermeliyiz. Eğitim-İş, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerinden, eğitim çalışanlarından, konfederasyonundan ve halkından aldığı güçle, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine bağlı kalarak Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, onurlu emek mücadelesini sürdürecektir. 
İnanıyorum ki, bu savaşımızda elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz ve de yapacaksınız. Ulusumuz, mücadelemiz sonucunda daha mutlu, daha güzel günlere mutlaka ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Eğitim-İş'i daima yücelterek bugünlere getiren yöneticilerimizi, üyelerimizi, yarattıkları örgütten ve dayanışma ruhundan dolayı kutluyor, mutlu bir gece geçirmenizi ümit ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."dedi. 

Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da kısa bir konuşma yaparak katılımcıların ve Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutladı.

Yemekte çocukların da ayrıca düşünüldüğü gözlerden kaçmadı. Çocuklar için getirilen Palyaço gece boyunca çocuklarla ilgilendi. Çocuklara Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili resim ve videolar da izletildi.

Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerin hep birlikte söylendiği Cumhuriyet Yemeği geç saatlere kadar sürdü.

image002-017.jpgimage001-016.jpgimage004-010.jpgimage005-006.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.