Kırkpınar altı buçuk asrı deviriyor

Kırkpınar altı buçuk asrı deviriyor

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin UNESCO tarafından, ''İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası'' listesine kayıt edilmesinin, Kırkpınar'ın uluslararası arenaya taşımasında önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Güreş Federasyonu Başkanı Bak, yaptığı açıklamada, Kırkpınar'ın geçmişten gelen kültür birikimiyle geleceğe taşınan bir kültür, bir ata yadigarı olduğunu söyledi. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin, bu yıl 650'ncisinin kutlanacağını anımsatan Bak, şunları kaydetti:

''Kırkpınar'ın UNESCO'nun Kırkpınar Festivali'ni 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası' listesine kayıt etmesi, 650 yıllık Kırkpınar'ın uluslararası arenaya taşınması için önemli bir argüman oldu. Bu yıl muhteşem bir Kırkpınar organize edeceğiz. Kutlamalar noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, kısacası herkesle birlikte tüm dünyanın kabul ettiği bu kültürel mirası, dünyaya tanıtmak için çok daha geniş bir çalışma yapacağız.

Eurosport'ta Kırkpınar'ın tanıtılması için çalışmalara başladık. Güzel bir Kırkpınar olacak. 650. yıl çok renkli geçecek. Asırlardır geleceğe taşınan ata sporumuzun tüm dünyaca kabul görmesi bizi çok mutlu etti.''

Bir İngiliz gazetesinde Kırkpınar'ın ''Maço şov'' olarak nitelendirilmesine katılmadığını ifade eden Bak, ''Yiğitliğin er meydanı, yiğitlerin peşrev attığı, kıran kırana güreştiği yer. Bu görüşe katılmıyorum'' diye konuştu.
star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.