'Kırmızı Bylock'tan tutuklamaya büyük tepki

'Kırmızı Bylock'tan tutuklamaya büyük tepki

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve HUDER İstanbul İl Başkanı Mustafa Yaman, telefonunda ByLock bulgusuna rastlanmamasına ve hiçbir delil olmamasına rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi veHUDER İstanbul İl Başkanı Mustafa Yaman, bir hafta önce toplantı için bulunduğu Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Yaman, 5 günlük incelemelerin sonucunda telefonunda ByLock bulgusuna rastlanmamasına ve hiçbir delil olmamasına rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olaya tepki gösteren yüzlerce vatandaş Çağlayan Adliyesi'ne akın etti. Sosyal medyada da günün konusu olan skandal tutuklamaya, toplumun birçok kesiminden tepki yağdı.

ADALET SU GİBİ BİR İHTİYAÇTIR

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Av. Mustafa Yaman'ın ByLock gerekçesiyle tutuklanması Milli Görüş camiasını ayağa kaldırdı. Skandal tutuklamayla ilgili Saadet Partisi İl Teşkilatı, Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Heyet adına konuşan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, adaletin hava gibi, su gibi bir ihtiyaç olduğunu belirterek, geç gelen adaletin adalete en büyük darbe olacağını ifade etti.

ADLİ BİLİŞİM RAPORU: BYLOCK'A RASTLANMAMIŞTIR

Türkiye'nin önde gelen Adli Bilişim uzmanlarından Halil Öztürkci imzalı raporda "İlgili telefon üzerinde adli bilişim cihazın fiziksel imajı alınarak gerçekleştirilmiş ve hem mantıksal hem de fiziksel seviyede (silinen verileri de kapsayacak şekilde) analizler yapılmıştır. Gerçekleştirilen adli bilişim incelemesi sonucunda ByLock uygulamasının yüklendiğine veya kullanıldığına dair bir bulguya rastlanmamıştır" ifadelerine yer verildi.

MAHKEME, RAPORU DİKKATE ALMADI

MUSTAFA Yaman'ın vekili ve Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Dr. Mustafa Halit Korkusuz: "Bu hukuki bir garabettir. Tutuklamaya ilişkin gerekçe gösterilen evrak ve belgeler bize gösterilmedi. İddia edilen programın Yaman'ın telefonuna yüklenmediğine dair adli bilişim uzmanları tarafından verilen raporu mahkemeye sunduk fakat dikkate alınmadı."

Avukat Mustafa Yaman'ın tutuklanması kararının hemen akabinde Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Mustafa Yaman vekili ve ayrıca Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Dr. Mustafa Halit Korkusuz, "Mustafa Yaman'ın tutuklanması hukuki bir garabettir. Tutuklamaya ilişkin gerekçe gösterilen evrak ve belgeler bize gösterilmedi. İddia edilen programın Av. Mustafa Yaman'ın telefonuna yüklenmediğine dair adli bilişim uzmanları tarafından verilen raporu sayın mahkemeye sunduk fakat dikkate alınmadı" ifadelerini kullandı. Korkusuz, "Av. Mustafa Yaman gibi bir ismin tutuklanması bütün FETÖ yargılamalarını sulandırabilir ve kırılmalara sebebiyet verebilir. Bu yüzden adalet ve hakkaniyet çerçevesinde en yakın zamanda haksız bir şekilde verilen tutuklama kararının kaldırılması gerekiyor" diye konuştu.

KARARIN ViCDANLARDA YERi YOKTUR

Mustafa Yaman'ın tutuklanma kararının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, "Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı muhterem insan Av. Mustafa Yaman'ın parti yönetim kurulu toplantısının hemen ardından FETÖ ile ilişkilendirilerek gözaltına alınması ve akabinde tutuklanması kendisini tanıyan, kimliğini, çalışmalarını ve gayretini öteden beri bilen herkes için şaşırtıcı ve üzücü olmuştur. Vicdanlarda yer bulmayan, adeta psikolojik bir savaş gibi duran, adalete olan güveni sarsan bu tip yaklaşımların ağır travmalar oluşturacağı yadsınamaz. Yapılan işlemin ivedi bir biçimde gözden geçirilmesi gerekir. Adalet herkese lazımdır" dedi.

ADALET ER GEÇ TESİS EDİLECEKTİR

Hukuk-Der Genel Başkanı Cavit Tatlı: "Mustafa Yaman abi bizim yakinen tanıdığımız, güvendiğimiz bir büyüğümüz. Tutuklanması bizleri üzmüştür. Hukuk dairesi içerisinde elimizden geleni yapacağız. Bizler hukukçuyuz. Adaletin tesis edileceğine inanıyoruz."

Mustafa Yaman'ın suçsuz olduğuna inandığını söyleyen Hukuk-Der Genel Başkanı Cavit Tatlı, "Mustafa Yaman abi bizim yakinen tanıdığımız, güvendiğimiz bir büyüğümüz. Tutuklanması bizleri üzmüştür. Hukuk dairesi içerisinde elimizden geleni yapacağız. Bizler hukukçuyuz. Kanunlar çerçevesinde elimizden gelen tüm çalışmayı yapacağız. Adaletin tesis edileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

YAMAN'IN FETÖ İLE ALAKASI OLAMAZ

Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen: "Mustafa Yaman benim 30 yıllık dostumdur. FETÖ'den tutuklanması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Çünkü Yaman, 80'lerde öğrenci olduğu yıllarda bile, 'Bu Gülen'e güven olmaz' diyen bir isimdi. Milli Görüş camiası ise her zaman FETÖ ile arasına mesafe koymuştur. Bu durumdan dolayı da hep haklı çıkmıştır."

Devletin sistematik bir hata ile karşı karşıya olabileceğini ifade eden Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen; Mustafa Yaman benim 30 yıllık dostumdur. FETÖ'den tutuklanması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Çünkü Yaman, 80'lerde öğrenci olduğu yıllarda bile 'Bu Gülen'e güven olmaz' diyen bir isimdi. Bu işte bir terslik olduğu aşikardır. Ben olay ile ilk günden itibaren yakinen ilgileniyorum. Mustafa Yaman yakında evine dönecektir. Ancak Yaman vakası bugün bizi farklı bir noktaya getirebilir. İnşallah bu tutuklanmalar sistematik bir hata değildir. Eğer böyle ise daha farklı çalışmalar yapılması icap edebilir. Ayrıca şunu da ifade edeyim ki; Mustafa Yaman taş gibi bir Milli Görüşçüdür. Milli Görüş camiası ise her zaman FETÖ ile arasına mesafe koymuştur. Bu durumdan dolayı da hep haklı çıkmıştır" diye konuştu.

GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım: "40 yıldır Milli Görüş davası içinde hizmet eden Yaman'ı kırmızı ByLock listesinde göstermek, olsa olsa FETÖ tarafından yapılan karşı bir operasyondur. Geç gelen adalet, adalet değildir."

İVEDİLİKLE HATADAN DÖNÜLMELİ

Mustafa Yaman'ın tutuklanmasını, FETÖ'nün yaptığı karşı bir operasyon olarak yorumlayan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Bizim Mustafa Yaman'a kişisel bir kefaletimiz var. Mustafa Yaman bizlerin öğrencilik yıllarından itibaren tanıdığı ve kefil olduğu bir isimdir. 40 yıldır Milli Görüş davası içinde hizmet eden Yaman'ın FETÖ ile bir bağının olduğuna inanmak mümkün değildir. Yaman'ı kırmızı ByLock listesinde göstermek, olsa olsa FETÖ tarafından yapılan karşı bir operasyondur. Şu an yapılması gereken adalet mekanizmalarının ivedilikle bu yanlışı düzeltmesidir. Geç gelen adalet, adalet değildir. Biz inanıyoruz ki yakında bu hatadan dönülecektir" dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ PROVOKASYONLARA GELMEYECEK

TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz: "Nasıl 28 Şubat gibi acı dönemleri bertaraf ettiysek, bundan sonraki süreçte de milli ve yerli olan düşünce, sistem ve insanlarla ülkemiz geleceğe yürüyecektir. Milli Görüş hareketi asla provokasyonlara gelmeyecektir, gelmemelidir."

Provokasyon tehlikesine dikkat çeken TİMAV Başkanı Ecevit Öksüz; "Milli Görüş hareketi yerli, milli ve kökleri kendi medeniyet tasavvurumuza ait bir harekettir. Nasıl 28 Şubat gibi acı dönemleri Milli Görüş temeli ve müntesipleri ile millet olarak bertaraf ettiysek, bundan sonraki süreçte de milli ve yerli olan düşünce, sistem ve insanlarla ülkemiz geleceğe yürüyecektir. Milli Görüş hareketi asla provokasyonlara gelmeyecektir, gelmemelidir. Kendi içerisinde FETÖ ve benzeri örgütlere yer vermeyen bu hareket, inanıyorum ki; kendi içerisine sızma ihtimali bulunan hainleri de bizzat kendisi temizleyecek şuura sahiptir. Bu vesile ile FETÖ ile mücadele gerekçesiyle tutuklanan Av. Mustafa Yaman Bey'in hukuk nezdinde bir an önce aklanacağını, adaletin hak ve hakkaniyet çerçevesinde tecelli edeceğine olan inancımı paylaşmak istiyorum" dedi.

YAMAN, FETÖ İLE BAĞDAŞTIRILAMAZ

HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya, "Mustafa Yaman'ın FETÖ yapısıyla ile değerlendirilmesi mümkün değildir. Kendisi uzun yıllardır Milli Görüş yönetimi içerisinde çalışan bir arkadaşımızdır. Bylock kullanımı ile alakalı arkadaşlarımız bilirkişi raporu hazırlattılar, raporda Bylock kullanılmadığı tespit edildi. Ama yeniden devlet incelemesi yapılacak. Yeni raporda da Bylcok'un kullanılmadığı anlaşılacaktır. En kısa zamanda başkanımızın tahliye edileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.