KİT genel müdürleri diğer genel müdürlerden 8.500 TL daha fazla ücret alıyor

KİT genel müdürleri diğer genel müdürlerden 8.500 TL daha fazla ücret alıyor

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı için “En Yüksek Devlet Memuru” ifadesi kullanılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı için “En Yüksek Devlet Memuru” ifadesi kullanılmaktadır. Buna ödenen gösterge ve ek gösterge tutarı olan 1500+8000 rakamı toplamının memur maaş katsayısı ile çarpımından oluşan tutara ise “En Yüksek Devlet Memuru Aylığı” ifadesi kullanılmaktadır. Ancak, kamuda ek göstergesi en yüksek kamu görevlisi Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı değil 9.000 ek göstergeli Genelkurmay Başkanıdır.

Kamuda En Yüksek Devlet Memuru aylığını Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı alsa da en yüksek ücreti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı alamamaktadır. Yeni düzenlemeyle KİT Genel Müdürlerinin ücreti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı’nın aldığı ücretin oldukça üzerine çıkarılmıştır. KİT Genel Müdürlerinin Ocak ayı için aldıkları ücret; 13.779+ 8.506 (Yönetim Kurulu Başkanlığı ücreti) = 22.285 TL’dir.

Bakanlık müsteşarı ise 2020 yılı Ocak verilerine göre 15.758TL, müsteşar yardımcısı ise 13.779 TL ücret almaktadır. (Müsteşar ve müsteşar yardımcılarının görevleri sona erse de hala bu görevde olanlar vardır ve maaşlarını aynen almaktadırlar.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.