Kocaeli MEM'e Yönetici Atama Tepkisi

Kocaeli MEM'e Yönetici Atama Tepkisi

SAYIN AVCI, KOCAELİN'DE ÇALIŞANLAR UCUBE YÖNETMELİĞİN KOBAYI MI?

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK, KOCAELİ İLİNDE UCUBE YÖNETMELİKLE ATAMA YAPMA HAZIRLIĞINA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü sınava dayalı yönetici atama duyurusu yaptı. Türk Eğitim Sen’e gelen bilgilere göre; bu fikir Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğünün değil, Milli Eğitim Bakanlığının talimatı imiş. Anlaşılan Milli Eğitim Bakanlığı, yayınladığı ucube yönetmeliği bir pilot uygulama ile denemek istiyor ve denek olarak da Kocaeli seçilmiş.

Bilindiği üzere Türk Eğitim Sen, eğitim çalışanlarının büyük çoğunluğunun düşündüğü gibi, bu atama yönetmeliğini muzır ilan etmiş, 6 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde 1000 kişinin katılımı ile bir tepki eylemi de gerçekleştirmiş, akabinde yönetmeliği dava etmişti. Eğitim ile ilgili birçok haber sitesi de yönetmeliğin ucube olduğuna dair yüzlerce haber yapmıştı. Bu tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yönetmeliğin değiştirilmesi ile ilgili çalışma başlattıklarını defalarca açıklamıştır.

Türk Eğitim Sen olarak, tüm eğitim çalışanları adına  Nabi Avcı’ya soruyoruz: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Değişeceğini açıkladığınız ucube yönetmelikle atama yapılması talimatını Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne siz mi verdiniz? Siz vermedi iseniz, sizin değişeceğini söylediğiniz ucube yönetmeliğin uygulanmasını, size rağmen isteyen kim ya da kimlerdir? Yok bakanlıktan hiç kimse benim açıklamalarım hilafına davranamaz diyorsanız, o halde Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamalarına rağmen mi, atama duyurusu yapıyor? Her durumda Kocaeli Milli Eğitimde yaşananlar sizin açıklamalarınızı boşa düşüren uygulamalardır.

Sayın Nabi Avcı; Kocaeli’nde yapılan atama duyurusu, talimatınız veya bilginiz dahilinde yapılmışsa, bu sizin samimiyetinizi sorgulamayı gerektirir. Açıklamalarında samimi olmayan bir Milli Eğitim Bakanı ile eğitim çalışanlarının gidecek bir yolu kalmamıştır. “Bilgim yok” diyorsanız, Türk Eğitim Sen’in, Kocaeli’nde yapılan atama duyurusu ile ilgili bakanlığınıza yapmış olduğu resmi bildirim bulunmaktadır. Bu bildirim üzerine, Kocaeli ilinde yapılan atama duyurusu ilanının iptalini isteyiniz. Aksi takdirde, Türk Eğitim Sen olarak; sizi sözüne güvenilmez, samimiyetten uzak bir Milli Eğitim Bakanı olarak anacağız.   

Kocaeli’nde yapılan atama duyurusu asla kabul edilemez. Kocaeli’nde görev yapan eğitimciler, ucube yönetmeliğin kobayı olarak kullanılamaz. Değişeceğini açıkladığınız bir yönetmelikle, insanları huzursuz etmeniz, onları karamsarlığa sürüklemeniz, en önemlisi verdiğiniz sözün arkasında durmamanız bir Milli Eğitim Bakanına yakışan bir durum olamaz.

Sayın Nabi Avcı; bu lüzumsuz işleri bir yana bırakarak, ucube yönetmeliği bir an önce değiştirin. Hala bu yönetmelikle ilgili bir umut taşıdığınız anlaşılmaktadır. Bu boş umuttan da kendinizi kurtarınız. Bu yönetmelikten adam olmaz, bu yönetmeliği uygulayandan da Milli Eğitim Bakanı olmaz. Bizden söylemesi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

              UCUBE YÖNETMELİĞE GÖRE ATAMA YAPILAMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum