Kocaeli Şube Olağanüstü Kongresi Gerçekleştirildi

Kocaeli Şube Olağanüstü Kongresi Gerçekleştirildi

Eğitim-Bir-Sen Kocaeli Şubesi, olağanüstü kongresini Bilim ve Teknoloji Kulübü’nde gerçekleştirdi.

Mevcut başkan Halil İbrahim Keleşoğlu, seçimde 117 delegenin 81’inin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Burada bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel  Başkan Vekili Ahmet Özer, olağanüstü kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “İki listeden biri delegelerin oyuyla seçimi göğüsleyecek. Bunun sonucunda da kazanan Eğitim-Bir-Sen olacaktır” dedi.

Konuşmasında gündemdeki konulara da değinen Özer, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Oradaki amacın 3-5 ağacın  olmadığını hep birlikte gördük. Ülke genelinde kaos yaratmak, çözüm süreciyle birlikte yakalanan olumlu havayı bozmak isteyenler bunu fırsata çevirmek için sokakları savaş alanına çevirdiler. Ancak olaylar devam ederken sağduyulu vatandaşlarımız oyunun farkına çabuk vardılar. Çocuklarını ve kendilerini hemen alanlardan çektiler. Ondan sonra alan illegal örgüt üyelerine ve marjinal gruplara kaldı.”

Özer, bu gibi durumlarda kendilerine daha fazla sorumluluk düştüğünü kaydederek, “Sokaklara çıkanlar bizim çocuklarımızdı. Ne zaman bu çocuklarımız illegal örgütlerin maşası haline geldi, bu konuda üzerimize düşeni hakkıyla yaptık mı diye düşünmemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Darbe döneminin ürünü olan kamuda kılık-kıyafet yönetmeliğinin bir an önce değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Özer, düzenledikleri kampanya sonucunda toplanan 12 milyon 300 bin imzayı hükümet yetkililerine teslim ettiklerini dile getirerek, “18 Mart’tan itibaren sivil itaatsizlik eylemi yaparak işyerlerine serbest kıyafetle gidiyoruz. Yasakçı yönetmelik bizim için şapka kanunu gibi yok hükmündedir. Hükümetten beklentimiz, darbecilerin çıkarmış olduğu bu yönetmeliği en kısa sürede değiştirmesidir” diye konuştu.

Eğitimde ücretli, vekil gibi istihdam biçimlerine karşı olduklarını vurgulayan Özer, 4/C’li çalışanların da kadroya geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin çalışmalarına devam ettiklerini bildiren Ahmet Özer, eğitim çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini masaya taşıyarak, bunların çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Kongrenin açılışında konuşan mevcut başkan Halil İbrahim Keleşoğlu, önemli işlere imza attıklarını belirterek, “Biz seçildiğimizde diğer sendikayla aramızda bin 150 fark vardı. Benim dahi hayal edemediğim, beklemediğim performanslar sergiledik. Her şeye rağmen, 2013 yılında geldiğimiz noktayı ben şube başkanı olmama rağmen beğenmedim. Ben kendimi birinci derecede sorumlu gördüm. Profesyonel çalışmadan ve delegelerin yeniden teveccühünü almadan bu işin olamayacağını anladık. Bu yüzden de olağanüstü kongreye karar verdik” dedi.

Başkan adayı Yılmaz Yiğit’in de bir konuşma yaptığı kongrede yapılan seçim sonucu yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Halil İbrahim Keleşoğlu, Murat Balay, Abdullah Ünüvar, Zeki Koyun, Zeki Bayram, Şahin Yaşlık, Serkan Varen.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.