Koncuk: Bizim Duruşumuz Kamu Çalışanlarından Yana

Koncuk: Bizim Duruşumuz Kamu Çalışanlarından Yana

“BİZİM DURUŞUMUZ MİLLETTEN VE KAMU ÇALIŞANLARINDAN YANADIR”

 

Konfederasyonumuza bağlı Türk Enerji-Sen’in 2. Olağanüstü Genel Kurulu (Tüzük Kurultayı) yapıldı. Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un da katıldığı kurultayda, sendika tüzüğünün 4688 sayılı Kanun’da yapılan değişikliklere paralel olarak düzenlenmesi amaçlanıyor.

“BURADA 420 BİN KİŞİNİN GÜCÜ VE NEFESİ VAR”

        Saygı duruşu ve İstiklal marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başlayan ve açış konuşmasını Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar yaptığı kurultayda Genel Başkanımız İsmail Koncuk da bir konuşma yaptı. Sözlerine katılımcıları selamlayarak başlayan Koncuk, tüzüklerin son derece önemli ve sendikaları ileriye taşıyacak metinler olduğunu vurgularken, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koncuk, “ Tüzükler sendikaların bir nevi anayasalarıdır. Yapılan bu kongre çok önemli olduğu gibi tüzükler sizleri bizleri de ileriye taşıyacak metinlerdir. Son dönemde kamu kurumlarında çalışan birçok arkadaşımızdan baskı yapıldığı yönünde haberler geliyor. Değerli arkadaşlarım, bize kimse baskı yapamaz. Baskı zayıf insanlara yapılır. Güçlü, karakterli insanlar hiçbir dayatmaya boyun eğmez. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak çok büyük bir aileyiz. Yaşadığınız bütün sıkıntı ve problemlerde 420 bin üyesi olan bu büyük teşkilatı yanınızda hissedin. 420 bin insanın gücünü ve nefesini hissedin. Biz mücadele, dava ve misyon adamlarıyız. Attığımız her adımın nasıl bir etki yarattığını biliyoruz. Daimi suretle heyecanlı olacağız, diri olacağız ve çevremize bu heyecanı yansıtacağız. Çünkü hem üyelerimizin hem de tüm kamu çalışanlarının ve ülkemizin bize Türkiye Kamu-Sen’e ihtiyacı vardır” dedi.

“SİZ NEYİN DURUŞUNU SERGİLEDİNİZ”

        Konuşmasında kamu çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara değinen Genel Başkan İsmail Koncuk, ülkeyi yönetenlerin her olayı gündeme aldıklarını ama kamu çalışanlarını gündemlerine bir türlü alamadıklarını belirtti. Koncuk, “ Hükümet İmralı’yı, Suriye’yi, Senegal’i bile gündeme alırken her nedense kamu çalışanlarını bir türlü gündemine almıyor. Memurlar sadece kemer sıkma politikası olunca gündeme geliyor, bütçede açık olunca kabahat memurlara yükleniliyor. Hep memurlar üzerinden almak var ama memura vermek yok. Değerli arkadaşlarım sizlere soruyorum, kaç tane sendika gerçekten memurun hakkı ve hukuku için çabalıyor? Sadece Türkiye Kamu-Sen memur için çırpınıyor. 2 Milyon 600 bin kamu çalışanı bunları iyi görmeli, iyi bilmelidir. Bir diğer sendika çıkıyor “biz kuruş değil, duruş sendikacılığı yaptık” diyor, etkili eylemler yaptık diyor. Allah aşkına soruyorum, siz neyin duruşunu sergilediniz? Siz nerede ne zaman etkili eylemler yaptınız? Duruşunuz neye ve kime doğrudur? Şimdi kılık kıyafet özgürlüğü için kampanyalar yapıyorlar. Biz elbette serbest kıyafetten yanayız ancak bu serbestlik toplumsal ve ahlaki sınırlar çizgisinde olmalı. Şimdi bugün bu kampanyaları yapanlara soruyorum, Türkiye darbeci bir zihniyetin ürettiği 28 Şubat sürecini yaşadı. Biz 28 Şubat sürecinde 8 yıllık eğitim olsun ama kesintili olsun diyerek imam hatiplerin orta kısmının kapanmasına her yerde karşı çıktık, bağırdık, siz o zaman neredeydiniz? 28 Şubat’ta bunları ortada gören var mı? Türkiye Kamu-Sen meydanlarda o baskılara karşı koyarken siz nerelerdeydiniz? O zaman köşelerine sinip seslerini çıkaramayanlar, bize söz söyleme hakkı bile olmayanlar çıkıp bugün bizi eleştiremez. Bunların duruş pozisyonları da bellidir ve nereye doğru durdukları kendi tercihleridir. Bize dil uzatanlar alacakları cevabı da hesap etmelidirler. Bizim duruşumuz her zaman milletten ve kamu çalışanlarından yanadır. Biz bazıları gibi iktidarların önünde iki büklüm durmadık ve asla durmayacağız. Biz bu yolda çok bedel ödedik, ödemeye de hazırız.”dedi.

        Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk konuşmasının sonunda Türk Enerji-Sen Tüzük Kurultayının hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

KARAPINAR: KAMU ÇALIŞANININ UMUDU TÜRKİYE KAMU-SEN’DİR

        Tüzük Kurultayında divanın oluşturulmasının ardından konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar da kurultayın kamu çalışanlarına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek sözlerine başladı. Karapınar, kamu çalışanlarının umutlarının sadece Türkiye Kamu-Sen olduğunu ifade etti. Karapınar, “ Bu sene yapılacak olan toplu sözleşme masası birilerine dar edilmeli. Son 50 yılın en iyi toplu sözleşmesi olacak diyenleri gördük. Kamu çalışanlarının umudu Türkiye Kamu-Sen’dir. Bizim amacımız memurumuzun haklarını en iyi şekilde korumaktır. Yıllarca bu devlete hizmet eden kamu çalışanları bir kenara itilmesin, emekliliğimize sahip çıkalım. Biz her şeye rağmen Türkiye Kamu-Sen olarak ayaktayız ve daha da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz. Kamu çalışanları artık kimin ne olduğunu daha iyi biliyor ve görüyor. Türk Enerji-Sen olarak, bu ailenin bir ferdi olarak üzerimize düşeni yapmaya ve mücadeleye aynı kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.

        Türk Enerji-Sen’in 2. Olağanüstü Genel Kurulu’na sendika delegelerinin yanı sıra Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz, Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, Sendikalarımızın Genel Merkez Yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.