Koncuk, Çalışma Meclisi Toplantısını Protesto Etti

Koncuk, Çalışma Meclisi Toplantısını Protesto Etti

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yarın yapılacak çalışma meclisi toplantısına ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

KONCUK: ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILMIYORUZ
 
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yarın yapılacak çalışma meclisi toplantısına ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapmıştır: 
 
"1945 yılında oluşturulan ve 1947 yılında ilk kez toplanan  Çalışma Meclisinin 11. toplantısının 23 Aralık 2015 gününde yapılması kararlaştırılmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında 3146 sayılı Kanunun 26. maddesinde Çalışma Meclisinin kimlerden oluşacağı sayılmıştır. Buna göre işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yanında kamu görevlileri sendikaları konfederasyonları da Çalışma Meclisinin üyeleri arasında yer almaktadır.
 
Bu Meclis, istihdam alanında yaşanan her türlü sorunun konuşulup çözüm yollarının araştırıldığı, sosyal diyaloğun en temel hali ile hayat bulması gereken serbest bir kürsü niteliğindedir. Hal böyleyken, istihdam politikaları temelinde şekillenen bu yılki toplantıda, tüm işçi ve işveren temsilcilerine söz hakkı verilmiş ancak kamu görevlileri sendikalarına konuşma hakkı verilmemiştir.
 
Kamu görevlilerinin istihdam rejiminin değiştirileceğinin en yetkili ağızlardan dillendirildiği ve Hükümetin bir yıllık eylem planında bu konuya yer verildiği bir ortamda, istihdam politikaları konuşulurken kamu görevlilerinin seslerinin kısılması kabul edilemez bir durumdur.
 
İstihdam politikaları konusu altında birikmiş binlerce konunun memurlarımız adına birinci ağızdan, yürütmenin başı konumundaki Başbakan'a aktarılması, sosyal diyaloğun ve demokrasinin bir gereği, 657 sayılı Kanunda yapılması planlanan değişikliklere temel oluşturacak bir alt yapının da fırsatı olarak karşımıza çıkmaktadır.
 
Kanuna göre her yıl yapılması gereken Çalışma Meclisi toplantısını yaklaşık 13 yıllık iktidarı boyunca 3. kez gerçekleştirme aşamasında olan iktidarın da sosyal diyaloğa ne derece önem verdiğini bu vesile ile bir kez daha anlamış bulunmaktayız.
 
Bütün bu gerçekler ışığında kamu görevlileri adına hayati derecede değişimlere gebe bir dönem öncesinde memur temsilcilerine söz verilmeden, istihdam politikası oluşturma gayreti içine girilmesini ve memur temsilcilerinin yalnızca seyirci olarak toplantıya katılımını öngören anlayışı protesto ediyorum.
 
Bu bağlamda yarın (23 Aralık 2015) gerçekleştirilecek Çalışma Meclisi toplantısında konu mankeni olarak yer almayı reddediyor, davetli olmama rağmen toplantıya katılmayacağımı bildiriyorum."
 
Kamuoyuna duyurulur.
İsmail Koncuk
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.