Koncuk: Diğer kamu çalışanları unutulmasın!

Koncuk: Diğer kamu çalışanları unutulmasın!

Koncuk: Diğer kamu çalışanları unutulmasın!

Hatırlanacağı gibi, akademik personelin özlük haklarında iyileştirme öngören kanun tasarısı Meclis Başkanlığına sunulmuştu. Tasarı Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Araştırma Görevlisi, Okutman gibi akademik personele zam içerirken, Akademik Uzman, Çevirici ve Eğitim Öğretim Planlayıcıları tasarının kapsamı dışında bırakılmıştı.

Türkiye Kamu-Sen olarak bu durumu derhal yetkililerle paylaştık ve Maliye Bakanlığına gönderdiğimiz dilekçe ile yapılan düzenlemenin eksik olduğunu bildirdik.

Girişimlerimiz sonucunda, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da bir önerge hazırlayarak eksikliğin giderilmesi yönünde çalışmalarımıza destek verdi.

Bunun üzerine  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda verilen bir önergeyle üniversitelerde görev yapan uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarının da mali haklarında yapılacak iyileştirmelere dahil edildi.

Buna göre Uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarına da yüzde 115 oranında yükseköğretim tazminatı ödenecek. Bu tazminatın aylık tutarı yaklaşık olarak 835 TL olacak.

 

KONCUK: YAPILACAK ZAM TÜM AKADEMİK PERSONELE HAYIRLI OLSUN

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tasarıya akademik uzman ve diğer personelin de eklenmesinin sevindirici olduğunu belirterek, aksi halde tasarının eksik kalacağını söyledi. Maliye Bakanlığı’na gönderdikleri dilekçenin dikkate alınmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Genel Başkan Koncuk, yapılacak zammın tüm akademik personele hayırlı olmasını diledi.

Hakim ve savcıların yanı sıra akademik personelin maaşlarına yapılan iyileştirmeden diğer kamu çalışanlarının da faydalandırılması gerektiğini  vurgulayan Genel Başkan İsmail Koncuk, artan enflasyon karşısında maaşları eriyen kamu çalışanlarına ek zam verilmesini talep etti. Toplu sözleşme masasında yapılan kötü pazarlık neticesinde çalışanların ceplerine giren zamların çoktan kül olup gittiğini söyleyen Koncuk, bu durumun telafi edilmesi için Maliye Bakanlığı yetkililerini göreve davet etti.

Türkiye Kamu-Sen olarak  bu duruma sessiz kalmayacaklarını ve 28 Ekim 2014 tarihinde saat 12.30’da TBMM önünde  ve tüm illerde yapacakları eylemle ek zam taleplerini hükümet yetkililerine ileteceklerini belirten Koncuk, kamu çalışanlarını haklarını korumak için eyleme katılmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.