Koncuk: Eski Yöneticiler Göreve İade Edilmeli

Koncuk: Eski Yöneticiler Göreve İade Edilmeli

İsmail Koncuk: Eski Yöneticiler Göreve İade Edilmeli

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelik’te yapılan değişikliğin ardından MEB’in, İİDK kararı doğrultusunda, tüm görevlendirmeleri iptal etmesi, eski yöneticileri göreve iade etmesi ve yazılı sınav yaparak görevlendirmeleri yenilemesi gerektiğini kaydetti. Koncuk şunları söyledi:

“Yönetici görevlendirme yönetmeliği yayınlandı. Yönetmelikte yer alan müdürlük görevlendirme düzenlemesine asla katılmıyoruz. Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmesinin ise sadece yazılı sınav sonucuna göre yapılacak olması sevindiricidir. Yönetmeliğin bu yönüyle yazılı esas alınarak düzenlenmesi, Türk Eğitim-Sen tarafından kazanılan İİDK kararı sonucudur, tabi burada MEB’de görev yapan bazı üst düzey yöneticilerin gayretlerini de unutmamak, bu hakkı teslim etmek hakkaniyet gereğidir.

Bu arada, MEB’in, yönetmeliği, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı yönüyle, olumlu olarak değiştirilmesi, bir çok öğretmenin, “tüm görevlendirmeler yapıldıktan sonra, yapılan anlamsız değişiklik” yorumuna yol açmıştır. Bu arkadaşlarımız elbette haksız değildir, ancak İİDK kararı gereği, eski yönetmeliğe göre yapılan, tüm müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri iptal edilmiştir. MEB, yargı hükmünü bugüne kadar uygulamamakla suç işlemiştir. Bu konuda tüm valiler ve il müdürleri ile ilgili suç duyuruları sendikamız tarafından yapılmış, ayrıca tüm görevlendirmelerin iptali için ayrı bir dava da açılmıştır.

MEB, İİDK kararı doğrultusunda, tüm görevlendirmeleri iptal etmeli, eski yöneticileri göreve iade etmeli ve sonrasında yazılı sınav yaparak görevlendirmeleri yenilemelidir. MEB’in önünde başka bir yol yoktur. MEB, er veya geç bu uygulamayı yapmak zorundadır, kaçacak yerleri kalmamıştır. Yargı kararını uygulamaktan kaçmaları, yaşanan problemi büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır. Aynı uygulama, 6 ayı doldurmamış, şube müdürlerinin yaptığı müdürlük değerlendirmeleri için de geçerlidir. MEB, ne yaparsa yapsın, deve kuşu misali başını kuma gömerek, tehlikeden kaçamaz. Kaldı ki, önümüzdeki günlerde, yargı kararını uygulamayan, yöneticilere yönelik açılacak yüzlerce tazminat davasını da, valiler, il müdürleri, bakan ve genel müdürler göze almak zorundadır.

Üzüldüğüm bir konuyu da paylaşmak istiyorum, müdür yardımcısı olmak, ya da elindeki makamı korumak için, 40 yıllık dostlarını yolda bırakanlar şimdi ne yapacaklar, bir yıl dahi sanki, analarından arkalarında koltukla doğmuşçasına, bu makamlardan ayrılmayı göze alamayan, her türlü ahlaki tavizi veren, kendilerini pazarlayan bu kişiler, şimdi oturup bol bol mevzuat çalışsınlar, artık bunları yandaş sendika da kurtaramayacaktır. Yönetmelikte, dostlarını, yoldaşlarını satmanın bir puan değeri maalesef yok, artık (!)

Türk Eğitim-Sen, bu işin peşini bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır. Yandaş, soytarılar ne yaparsa yapsın eninde sonunda hak galip gelecek, alın teri dökenler kazanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum