Koncuk: Faruk Çelik, Memur-Sen'den Sorumlu Bakan!

Koncuk: Faruk Çelik, Memur-Sen'den Sorumlu Bakan!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un yaptığı basın açıklamasıdır.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK'İ MEMUR-SEN'DEN SORUMLU BAKAN İLAN EDİYORUZ

Memur-Sen’in toplu sözleşmede yaşanan tarihi hezimet sonrası yerle bir olan imajını düzeltmek için Çalışma Bakanı Faruk Çelik canla başla gayret göstermektedir. Toplu sözleşmede yan yana oturmak suretiyle birlik beraberlik görüntüsü vererek, iktidar ve destekçi sendika algısını pekiştiren ikili, kamu görevlilerinin ve emeklilerin 2014 ve 2015 yıllarında yaşayacağı ekonomik felaketin de ortakları olmuşlardı.

Bu ortaklık, malum sendikanın basiretsizliği ve hesap bilmezliği nedeniyle bütçeden kamu personeline ayrılması planlanan paranın da yaklaşık üçte birinin Hükümete kalması sonucunu doğurdu. Herhalde Bakan Faruk Çelik, milyonlarca kamu görevlisinin hakkının gasp edildiği bu kârlı alış verişten çok memnun kalmış ki, şimdi de emeklilerin promosyon görüşmesine yalnızca malum konfederasyonun başkanını davet etmiş, konu ile ilgili diğer sivil toplum kuruluşlarına haber dahi vermemiştir.

Böyle bir tavır, demokrasiye, çoğulcu yönetim anlayışına uymadığı gibi, etik bir davranış da değildir. Bir bakan, bütün ülkenin, bütün vatandaşların ve ülke içinde örgütlü bütün kurumların hizmetinde olmak zorundadır. Ülkemizdeki çalışan, emekli ve işsiz bütün vatandaşlarımızdan sorumlu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ne yazık ki bu tavrıyla malum konfederasyon dışındaki tüm sivil toplum örgütlerini yok saymıştır. Demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde, Anayasa ve TBMM’de ettiği yemin gereği tarafsız ve bağımsız olmak zorundaki Bakanlar Kurulu’nun bir üyesinin, bir devlet adamının, böylesine ayrımcı bir tutum içine girmesi son derece vahim ve üzücü bir durumdur.

Türkiye Kamu-Sen başta olmak üzere, diğer memur sendikaları, işçi sendikaları ve emekli örgütleri yıllardır emeklilerin de banka promosyonu alması için mücadele etmektedir. Çalışma Bakanının bu davranışı yalnızca Türkiye Kamu-Sen değil malum konfederasyon dışında kalan tüm dernek, sendika ve konfederasyonların verdiği mücadeleyi görmezden gelen, tüm örgütlere karşı girişilmiş bir yok sayma hareketidir.

Toplu sözleşmedeki işbirliğinden dolayı malum konfederasyonun memurlar tarafından dışlanması, Faruk Çelik’i böyle bir tavır içine girmeye yöneltmiş olabilir. Ancak Sayın Bakan ne kadar gayret ederse etsin, memurlarımız kendilerini toplu sözleşme masasında bir koltuğa değişenleri unutmayacaktır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplu sözleşme sürecinin ardından, bu son davranışıyla da Memur-Sen’le Çalışma Bakanı olmuştur.

Aslında Sayın Bakan’ın, bütçeye katkı sağlayan banka promosyonlarının emeklilere ödenmesi için bankalarla yapılacak pazarlığa, çalışanın haklarını dahi savunmaktan aciz, hesap bilmeyen bir konfederasyonla katılması kadar doğal bir durum olmadığını da kabul etmekteyiz. Korkarız ki bu iş birliği, buradan da tıpkı toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi emekliler aleyhine bir karar çıkma ihtimalini güçlendirmektedir.

Kimse istemese de zaman çok çabuk akıp geçmektedir. Sayın Bakan, birkaç yıl sonra yalnızca malum konfederasyonun başkanının oyuna değil bugün yok saydığı bütün sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin oylarına talip olacaktır. Merak ediyoruz, o gün geldiğinde Faruk Çelik, yok saydığı kimselerin karşısına hangi yüzle çıkacaktır? 

TÜRKİYE KAMU-SEN OLARAK BUNDAN SONRA FARUK ÇELİK’İ MEMUR-SEN’DEN SORUMLU BAKAN İLAN EDİYORUZ. 

İsmail KONCUK

Genel Başkan 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.