Koncuk: Kamu Çalışanları Haklarını Kaybediyor

Koncuk: Kamu Çalışanları Haklarını Kaybediyor

GENEL BAŞKAN MERSİN VE ADANA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU

Genel Başkan İsmail KONCUK, Genel Mali Sekreter Seyit Ali KAPLAN ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN ile beraber 10-12 Mayıs 2014 tarihlerinde Mersin ve Adana Şubelerini ziyaret etti.

Genel Başkan İsmail Koncuk ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ilk olarak, 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü Mersin 1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen 11. Geleneksel Hıdırellez ve Anneler Günü Pikniği’ne katıldılar.

Katılımcılara ikramların yapılmasından sonra Şube Başkanı Tevabil Akıncı’nın açış konuşmasıyla başlayan programda, Genel Başkan İsmail Koncuk bir konuşma yaparak katılımcıları bilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Anneler Günü’nü kutlayarak başlayan Koncuk, “Annelerimiz, hayatı bizim için anlamlı kılan en önemli varlıklarımızdır. Anneler Günü vesilesiyle bir kez daha, başta rahmetli annem olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün anneleri rahmet ve dualarla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Tabii, anne ve babalarımızın kıymetini hayattayken layık oldukları şekliyle bilmemiz, özümsememiz lazımdır. Değerlerimizi, kaybettikten sonra farkına varmak ciddi bir eksikliktir. Anne sevgisi, anne varlığı çok önemlidir. Bakın bir Azerbaycanlı şair annesinin kaybını şöyle ifade ediyor: ‘Toprak da anasız kalmasın diye toprağın bağrına giren anam…’ Bizim inancımız, cenneti dahi analarımızın ayakları altına koymuş bir erdemi öğütlemektedir. Bu nedenle, çocuklarımıza vereceğimiz en büyük hediye, onlara yüreklerinde layıkıyla hissedecekleri anne sevgisi olmalıdır diye düşünüyorum. Bir kez daha bütün annelerimizin ve anne adaylarımızın Anneler Günü’nü tebrik ediyorum.”

Sendikal mücadelenin önemine de değinen Genel Başkan Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’e gönül vermiş insanların inanmış insanlardan oluştuğunu belirterek, “Bugün her şeye rağmen sendikamız takdire şayan bir şekilde sürekli büyümektedir. Şundan herkes emin olsun ki, bugün sendikayım diye ortada gezen bazı tipler yarın ortada olmayacaklar, yok olacaklar. Ama Türkiye Kamu-Sen’e inanmış, omuz vermiş 460 bin gönüldaşımız her zaman olacak,  her zaman varlığını devam ettirecektir. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü bizler, varlık sebebini bilen, dünyaya neden geldiğimizi, ne için yaşadığımızı bilen insanlarız. Onun için dava adamlarının, inanmış adamların oluşturduğu hareketlerin ve teşkilatların, menfaat gruplarının oluşturduğu hareketlerle mukayese edilmesi dahi doğru değildir. Her şeyi yaptılar, her türlü ahlaksızlığı, kirli stratejiyi uyguladılar. Ama başaramadılar. Türkiye Kamu-Sen’in yükselişini durduramadılar. Bu anlamda, bu inanmışlar hareketinin Mersin’deki temsilcilerine de yürekten teşekkür ediyorum. İnsanları korkutarak, aldatarak, gelecek kaygısı yaşatarak sözde sendikacılık yapan bu tiplere ben zavallılar diyorum. Çünkü, elinizde yetki olduğu zaman, bu yetkiyi bir zulüm aracı olarak görüyorsanız; insanlara korku salarak, onları huzursuz ederek bu yetkiyi kullanıyorsanız siz zavallısınızdır! Yiğit adamlar çevresindeki insanları korkutmaz. Dava adamları, şeref sahibi adamlar çevresindeki insanlara saygı duyar ancak. İşte bizimle onlar arasındaki en büyük fark budur. Onun için Türkiye Kamu-Sen dün vardı, bugün var ve her devirde olacaktır. Biz aynı zamanda haysiyet mücadelesi veriyoruz. Çalışanların haysiyetini koruma mücadelesi veriyoruz. Bu inançla temenni ediyorum ki, Allah sizlerin yokluğunu, Türkiye Kamu-Sen’in eksikliğini göstermesin!”

Geçen yıl yapılan Toplu Sözleşme rezaletine de değinen Genel Başkan Koncuk, kamu çalışanlarının adı sendika olan bir yapı tarafından mağdur edildiğini ifade ederek şunları söyledi; “Bugün itibariyle gerçekleşen enflasyon 4,96. Bunlar 2014 için 123 liraya imza attılar. 123 lira ortalama memur maaşında %5,2’lik zam demektir. Yani bu şu anlama geliyor. 5.2’lik zammın 4,96’sı bugün itibariyle uçmuş demektir. Daha önümüzde var yedi ay. Bakın Hükümet o masaya 2014 için %3+3 zam teklifiyle gelmişti. Bu teklif dahi gerçekleşmiş olsaydı yılın ilk altı ayı için %3 ve ayrıca bugün itibariyle de % 1,96 enflasyon farkı alacaktık. Bakın geçenlerde Merkez Bankası 2014 yılı için enflasyon orta noktasını %7,6 olarak ilan etti ki, biliyoruz her yıl ilan edilen orta noktanın en az iki puan üzerinde gerçek enflasyonu yaşarız. Yani hedef tutturulmuş olsa bile 2014 yılında kamu çalışanlarının alacağı maaş zammının dip noktası 7,6 olacaktı. Peki bunlar neye ima attılar: % 5,2. İşte, işverenin teklifinden dahi az bir ücret artışına altına imza atan bu anlayışa sendika denir mi? Kaldı ki, en iyimser tahminler dahi yıl sonu itibariyle çift haneli enflasyonu göreceğimizi işaret etmektedir maalesef! Şimdi bunlar çıkıp, tamam bir hesap hatası yapılmıştır, deseler bir nebze anlayacağız. Fakat bu bir yana, bu rezaleti tarihi başarı olarak sunmaya çalışıyorlar. Rakamlar ortada, gerçekler ortada. Bu yaklaşım 2,600 bin kamu çalışanını hiçbir şey bilmeyen adam yerine koymaktır, algımıza hakaret etmek demektir. Şimdi bunlar çıkıp alenen memura hakaret edecek, fakat kamu çalışanları bu sözde yapıya üye olarak destek verecek. Buradan herkesi ikaz ediyorum. Eğer bu anlayışla gidersek, sadece günü yaşayarak kamu çalışanlarının kazanılmış haklarının teker teker gasp edilmesine konjonktürel saiklerle eyvallah dersek; emin olun Cumhuriyet tarihi boyunca elde ettiğimiz en önemli kazanımızı olan iş güvencemizi de kaybedeceğiz. Bu tehlike hızla ve alenen üzerimize gelmektedir. Artık bunu gizlemiyorlar, açık açık söylüyorlar. Bu saldırıyı ancak ilkeli ve mücadeleci sendikacılıkla bertaraf edebiliriz. Sarı sendikalara prim verdikçe, onları palazlandırdıkça tüm haklarımızı kaybedeceğiz. Kamu çalışanları uyanık olmalı, bu süreci dirayetle yönetebilecek gerçek sendikacılığa  yani Türkiye Kamu-Sen’e omuz vermelidir.”

Genel Başkanın konuşmasından sonra Şube Başkanlığı tarafından katılımlarından dolayı Merkez Yönetim Kurulu üyelerine plaket takdim edildi.

Genel Başkan İsmail Koncuk ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri 11 Mayıs Pazar günü de Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından tertip edilen Anneler Günü programına katılarak bayan üyelerimizle bir araya geldiler. Yine aynı gün Adana 1 Nolu Şube Başkanlığının düzenlediği halı saha futbol turnuvasını da izleyen Genel Başkan Koncuk, katılımcı takımları tebrik ederek başarılar diledi.

Genel Başkan İsmail Koncuk, 12 Mayıs Pazartesi günü de Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Hüseyin Sözlü ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı makamlarında ziyaret ederek görevlerinde başarılar diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum