Koncuk: Memur-Sen Ek Zamma Karşı

Koncuk: Memur-Sen Ek Zamma Karşı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk dün yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında yaşanan bazı ilginç detayları kendi Facebook hesabında yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. Koncuk hesabından yaptığı paylaşımda

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk dün yapılan Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında yaşanan bazı ilginç detayları kendi Facebook hesabında yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. Koncuk hesabından yaptığı paylaşımda;

“27 Kasım tarihinde yapılan KPDK( Kamu Personeli Danışma Kurulu) da Türkiye Kamu Sen olarak çalışanların bir çok problemini dile getirdik. Tabi ki, ek zam talebimizin haklılığını da anlattım. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya, “bu işin sorumluluğu sizindir, aldığınız zam enflasyonun altında kaldı, sorumluluğunuzu yerine getirip, çıkıp ek zam değilse bile, oluşan enflasyon farkını talep etmeniz gerekir, bu işin vebali büyüktür” dedim.

“Aldığınız zam 123 TL, enflasyon ise 2014 yılında yüzde 10’u aşacak, matematik ilmi ortada” dedim. Ahmet Gündoğdu ve TOÇ-BİR SEN Genel Başkanı Günay Kaya beni matematik ilmini çarpıtmakla itham ettiler, aldıkları zammın çok iyi olduğunu savundular. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “15 Mayıs 2015 tarihinde yetkili sendikaların belli olacağını, orada kimin haklı olduğunu, memurların kimi tercih edeceğini göreceğiz” dedi. Ben de, “Memur-Sen’in ek zam verilmesini istemediğini, zammın yeterli olduğunu tüm memurlara anlatırım,” dedim.

Bildiğiniz gibi, bu komik toplu sözleşme 2013 Ağustos ayında imzalandı, memurlar tam 730 gününü kaybettiler, 2014yılında sadece 123 TL’ye mahkum bırakıldılar, enflasyon çok yüksek çıkmasına rağmen bu farkı da alamadılar, tüm bunlara rağmen Memur-Sen’in üye sayısı tam 50 bin kişi arttı. Memurların sendikal tercihlerini hangi saiklerle yaptığını, kamuda yaşanan rezillikleri, memurlara yönelik tehditleri elbette biliyoruz, bunu çok iyi bilen Sayın Gündoğdu artık, sendikal başarının hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığını, memurların kendilerini tercih edeceğine inanmaktadır ki, açıkça meydan okumaktadır.

Biz Türkiye Kamu Sen olarak memurların kendi hür iradeleri ile sendikal tercihlerini yapmalarından, şahsiyetlerine sahip çıkmalarından yanayız, hiçbir memur arkadaşımı çantada keklik olarak görmedik, bundan sonra da görmeyeceğiz. Memurlar kendi geleceklerine sahip çıkmalıdır, sağlam bir sendikal mücadelenin tek şartı, kendine güven duyan memurların varlığının daha da güçlenmesidir. Allah hepimizin ferasetini artırsın.” dedi.

kaynak: kamudanhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum