Koncuk Memurların Taleplerini Maliyeye İletti

Koncuk Memurların Taleplerini Maliyeye İletti

MALİYE BAKANLIĞI MÜSTEŞARI NACİ AĞBAL’I ZİYARET ETTİK

 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’a nezaket ziyaretinde bulundu.

KONCUK: FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR

 Ziyarette çalışma hayatı ve kamu çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıların masaya yatırılırken,  666 sayılı KHK ile ortaya çıkan aksaklıklar da dile getirildi. Öğretmen ve akademik personel başta olmak üzere, Orman muhafaza memurları, Tapu ve  Kadastro çalışanları, Sivil savunma uzmanları, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, KİT  personeli, Diyanet çalışanları gibi birçok kamu görevlisinin ek ödemelerden ve 666 sayılı KHK’nın getirdiği uygulamalardan dolayı yaşadığı mağduriyetleri ifade eden  Genel Başkanımız İsmail Koncuk sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.  Koncuk, “Fazla mesai ücretlerinde yaşanan sıkıntılar ortada. Örneğin bir okulda çalışan hizmetli sabah erken saatlerde okula geliyor, çok geç saatlerde okuldan çıkıyor. Bunun karşılığında bir bedel ödenmiyor, hakkı olan izinler de verilmiyor. Tapu çalışanları vatandaşlara verdiği hizmetin aksamaması için geç saatlere kadar mesai yapmak zorunda kalıyor, enerji çalışanları aldığı mesai ücretinden fazlasını yola ve yemek giderine veriyor. Bu ve bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür.. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarındaki fazla mesai uygulamasının  kaldırılmasının  birçok çalışanı gelir kaybına uğratmıştır. 666 sayılı KHK’nın Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilmesinin aksaklıkların çözümünde bir fırsat olmuş, konfederasyonumuzun talepleri doğrultusunda bir yasal düzenleme yapılmasının gerekliliği ortaya çıkmıştır.  Bu yaşanan sorunu çözmek için hızlı bir şekilde adımlar atılmalıdır.  dedi.

 

“VERGİ DİLİMİNDE Kİ ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ”

            Kamu görevlilerinin ücretlerinin vergilendirilmesinde yaşanan  adaletsizliklere de değinen Koncuk, “İş adamları, sanayiciler, özel muayenehanesi olan doktorlar ve büyük şirketler de dahil birçok üst gelir gurubunda bulunan  vatandaş memurlar kadar gelir vergisi ödemiyor. Şirketlerin pek çok özel harcamayı, (sağlık, otel, konaklama, giyim, araç gereç vs.) vergi matrahından düşme hakkı bulunduğunu ancak, memurların ve ücretlilerin bütün gelirleri üzerinden vergi alınıyor. Bu da  Türkiye’de kişilerin geliriyle orantılı vergi ödememesinin başlıca nedeni olarak ortaya çıkıyor. Kamu çalışanlarına kaşıkla verilip kepçeyle alınıyor. Aldığımız zam daha ilk aydan elimizden gitti. Sorunun çözümü için gelir vergisi dilimlerinin yükseltilmesi  ya da memurlar için uygulanan gelir vergisi oranlarının düşürülmesi zorunlu bir hal alıyor. ” dedi.

 

“DİLEKÇE KAMPANYAMIZA İLGİ ÇOK YOĞUN”

            Ek ödemeler başta olmak üzere memurlara yapılan döner sermaye, ek ders, fon, ikramiye gibi ödemelerin emekliliğe dahil edilmemesinin kamu görevlilerinin emeklilikte büyük bir mağduriyet yaşamasına neden olduğunu belirten Koncuk, bu konuda Türkiye Genelinde bir dilekçe kampanyası başlattıklarını da sözlerine ekleyerek, “kampanyamıza olan ilgi tahminlerimizden daha da fazla. Tüm kamu çalışanları uğradıkları haksızlığı görüyor ve Türkiye Kamu-Sen’in kampanyasına destek veriyor. “ dedi.

   Genel Başkanımız İsmail Koncuk Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’a sorun ve çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu.

 

AĞBAL:TÜRKİYE KAMU-SEN’İN MASAYA GETİRDİĞİ KONULAR BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR

            Türkiye Kamu-Sen’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ise, Kamu çalışanlarının sorunlarını bildiklerini ve çözüm için çaba sarf ettiklerini belirtti. Ağbal, “Mesai ücretlerinde yaşanan problemleri yakından biliyoruz. Kamu çalışanlarının geneli ve kurum ayırmaksızın bu konu da değerlendirmelerimiz devam etmektedir. Kurumlar arası ücret dengesizliğini gidererek tüm kamu çalışanlarına adaletli bir dağılım yapma arzusundayız. Türkiye Kamu-Sen heyetinin masaya  getirdiği bütün sıkıntı ve problemleri önemsiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye Kamu-Sen’le kamu çalışanlarının problemlerinin çözümü noktasında işbirliği içinde olmayı arzu ediyoruz” dedi.

             Görüşmede ayrıca Sivil savunma uzmanları , enerji çalışanları, Tapu Kadastro çalışanları, Diyanet görevlilerinin yaşadığı sorunlar da detaylı olarak irdelenirken, Müsteşar Naci Ağbal kendisine iletilen bu sorunların bizzat takipçisi olacağını da kaydetti.

          Ziyarette Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Maliye Bakanı Naci Ağbal’a nostaljik radyomuz ve Türkiye Kamu-Sen yayınlarından oluşan bir hediye paketini de takdim ederken, görüşmeye Genel Başkanımızla birlikte Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz ve Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk katıldı.  

 

GENEL BAŞKAN İSMAİL KONCUK'UN MALİYE MÜSTEŞARI NACİ AĞBAL'A SUNDUĞU RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.