Koncuk: Öğretmenler Avcı'dan Özür Bekliyor

Koncuk: Öğretmenler Avcı'dan Özür Bekliyor

Genel Başkan Koncuk, “Ücretli Öğretmen” ve “Ataması Yapılmayan Öğretmen” sorunlarının peşini bırakacakmış gibi görünmüyor.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk; bugün yaptığı açıklamada, 81 ilin valiliğinden alınan bilgilere göre, yaklaşık 80 bin ücretli öğretmenin görev yaptığını rakamlarla ortaya koydu.

Ancak MEB yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Genel Başkan Koncuk, “Ücretli Öğretmen” ve “Ataması Yapılmayan Öğretmen” sorunlarının peşini bırakacakmış gibi görünmüyor.

Konu hakkında tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı.

İşte o açıklama:

“Bakan Avcı'dan özür bekliyoruz. Avcı "Kasım 2014'de 47 bin ücretli öğretmen, Aralık 2014'de ise 39 bin ücretli öğretmen var" demişti. Türk Eğitim Sen olarak yaptığımız araştırmada ise yaklaşık 80 bin ücretli öğretmen olduğu açığa çıktı. Avcı'nın açıklamasından iki kat fazla.

Bu durumda ya Bakan Avcı kamuoyunu aldattı, ya da Avcı aldatıldı. Şayet Bakan Avcı 80 bin ücretli öğretmen olduğunu gizlemeseydi Şubat'ta daha fazla atama olabilirdi. Şu soruyu sormak zorundayız, Avcı Bakanlar Kurulunda da ücretli öğretmen sayısını 39 bin olarak mı söyledi.

Ya da Hükümet mi Avcı'dan ücretli öğretmen sayısını az göstermesini istedi. Bunları bilmiyoruz. Bildiğimiz, ataması yapılmayan öğretmenlerin bu yanlış bilgi sebebiyle mağdur edildiğidir. Bu mağduriyet Nisan ayında giderilmeli ve hem Avcı hem Başbakan Davutoğlu aldatılan kamuoyuna karşı, daha fazla atama yaparak bu hatayı telafi etmelidir. Aksi takdirde bu kandırmacayı her platformda dile getirmeye devam edeceğiz.

Her şeyden önce hem Bakan Avcı'dan Hem de İktidardan 300 bin ataması yapılmayan öğretmen ve ailelerinden özür dilemelerini bekliyoruz.”

www.turkiyeegitim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum