Koncuk: Şube Müdürlüğünde Sona Gelindi

Koncuk: Şube Müdürlüğünde Sona Gelindi

Koncuk: Şube Müdürlüğü Atamaları İptal Edilecek

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, şube müdürlüğü atamaları ile ilgili twitter’dan önemli açıklamalar yaptı. Genel Başkan Koncuk şunları kaydetti: “MEB Türk Eğitim-Sen’in 1709 şube müdürü atamasının iptali kararına Bölge İdare Mahkemesine itiraz etmiş. Hem de 3 ayrı itiraz dilekçesi vermişler. 1. itirazlarında unuttukları itiraz konularını ancak 2. ve 3. itirazlarında hatırlamışlar demek ki.

Anlaşılan MEB işi şansa bırakmak istememiş. Kendi kazandıkları idare mahkemesi kararlarını da emsal göstermişler ama bunlar yargıyı şaşırtmaya yönelik emsal kararlar.

Çünkü kazandıkları davaların hepsi mülakata yönelik açılan davalar, bizim kazandığımız dava ise yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması üzerine kazandığımız bir davadır, MEB’in kazandığını söylediği davalarla alakası yoktur. MEB’in böylesine alakasız davalara sarılması da yakışık almamıştır. Yargı ne yapılmak istendiğini anlayacak kadar olaya vakıftır.

Tabi Türk Eğitim-Sen olarak bu davaların bizim kazandığımız dava ile yakından uzaktan alakası olmadığını da yargıya bildireceğiz, biz de işi şansa bırakacak değiliz. Bu işin arkasında kim var dersiniz? Hepinizin tahmin ettiği üzere B planı olan müsteşar. Bu işin bu kadar içinden çıkılmaz hale gelmesinin tek sorumlusu Müsteşar Yusuf Tekin’dir.  

İnanıyorum ki, Bölge İdare Mahkemesi de bu hukuksuzluk karşısında beklenen cevabı verecek ve tüm şube müdürü atamaları iptal edilecektir. İptal edildiğinde kimlerin yüzü kızaracak ya da kızaracak kadar sorumluluk hissedebiliyorlar mı, hep birlikte göreceğiz. İptal edilmemesi ise yargının kendi kararını tanımaması anlamına gelecektir.

Hiçbir yargı adamının bu kadar açık bir hatayı yapacağını düşünmek istemiyorum. Tabi ki buranın yeni Türkiye olduğu gerçeğini de unutmamak lazım. Yeni Türkiye’de olmazı, oldurmakla görevli nice insancıklar bulunmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum