Koncuk'tan Açıköğretimlilere Destek

Koncuk'tan Açıköğretimlilere Destek

GENEL BAŞKAN AÖF'LİLERE DESTEK ZİYARETİNDE BULUNDU

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Ankara Abdi İpekçi parkında açlık grevi yapan ve bütünleme haklarını isteyen Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerini ziyaret ederek haklı mücadelelerinde kendilerine destek verdi.

 

KONCUK: İNSAN HAYATINDAN BİR YIL ÇALMAK KİMSENİN HAKKI DEĞİLDİR

Öğrencilerin açlık grevlerini sürdürdüğü alanda yanlarına oturarak kendileriyle sohbet eden Genel Başkan İsmail Koncuk, Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine bütünleme haklarının verilmemesinin büyük bir ayıp olduğunu vurguladı. Koncuk, “Kıymetli arkadaşlar, Maalesef bir haksızlıkla daha karşı karşıyayız. Esasen, bütün öğrencilere verilen bütünleme sınav hakkının Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine verilmemesi  kabul edilebilecek bir durum değildir. Bilhassa bu ciddi bir masrafa sebep oluyor diye verilmemesi çok daha büyük bir ayıptır. Yaklaşık 800 bin civarında AÖF’li öğrencinin 1 yılına mal olacak bu mağduriyetin Türkiye’de ne YÖK tarafından, ne siyasi irade tarafından, ne de Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül tarafından görülüp değerlendirilmemesi ise bir başka kusurdur.

Bu arkadaşlarımız para istemiyor. Bu arkadaşlarımız her öğrenciye verilen bütünleme hakkının kendilerine verilmesini istiyor ki, yıllardır zaten bütünleme hakkı daha önceki öğrenciler tarafından kullanılan bir haktır. Hatta bu arkadaşlarımız eğer bir masraf olacaksa bu masrafı karşılamaya hazır olduklarını da ifade ediyorlar.” dedi.

 

KONCUK: YÖK NE İŞ YAPAR SORGULAMASINI YAPMAK İSTEMİYORUZ

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya’ya çağrıda bulunan Genel Başkanımız İsmail Koncuk, “Bu haklı talebe YÖK kulak tıkarsa, bu YÖK kimin taleplerine cevap veren bir kuruluştur sorusunu sorarız” dedi. Koncuk, “Ben YÖK Başkanı sayın Gökhan Çetinsaya’ya bu gençlerimizin derdini, ızdırabını empati yaparak anlamaya davet ediyorum. YÖK ne işe yarar sorgulamasını yapmak istemiyoruz. Eğer YÖK 800 bin civarındaki AÖF öğrencisinin çok haklı feryadına kulak tıkarsa bu YÖK kimin taleplerine cevap veren bir kuruluştur diye sorgulama hakkına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu büyük bir ayıptır, hem Açık Öğretim Fakültesi yönünden bir ayıptır, hem Türkiye açısından bir hakkın gasp edilmesi yönünden bir ayıptır.”dedi.

 

KONCUK: YAŞANABİLECEK SAĞLIK PROBLEMLERİNİN MESULİYETİ SİZİNDİR

Genel Başkan İsmail Koncuk, açlık grevi yapan öğrencilerden herhangi birinin rahatsızlanması durumunda bu sorumluluğun, YÖK’e ve hatta Cumhurbaşkanı’na ait olacağını söyledi. Koncuk, “ Diliyorum ki bu gençlerimiz açlık grevi neticesinde herhangi bir sağlık problemi yaşamazlar. Şayet bu gençlerden herhangi biri  yapmış oldukları açlık grevi ve bundan sonra yapacakları açlık grevi benzeri eylemlerden dolayı bir rahatsızlık bir hastalık yaşarlarsa bunun mesuliyeti YÖK’e aittir, sayın Cumhurbaşkanı’na aittir. Herkesin sesine kulak veren sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu gençlerin sesine bugüne kadar bir cevap vermemesi YÖK’ün sessizliğe bürünmesi , siyasi iradenin bu konuda hiçbir girişimde bulunmaması asla kabul edilemez.” dedi.

 

KONCUK: TÜRKİYE KAMU-SEN HER ZAMAN YANINIZDADIR

Genel Başkan İsmail Koncuk, Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin haklı talepleri karşısında Türkiye Kamu-Sen’in de her zaman gerekli desteği kendilerine vereceğini kaydetti. Koncuk, “ Bu evlatlarımızın haklı taleplerinin mutlaka cevap bulmasını bekliyoruz. Eğer bu haklı talep cevap bulmazsa, bu gençlerimiz elbette başka eylemlerle eylemlilik sürecini devam ettireceklerdir. Kaldı ki, haklarını istiyorlar, hak ettikleri bir sınav hakkını istiyorlar. Bir yıl ömürlerinden kaybetmemek istiyorlar. Bu kadar haklı ve doğru gerekçelerle beslenmiş bir talep nasıl cevap bulmaz. Türkiye Kamu-Sen olarak bu gençlerimizin, bu ülkenin evlatlarının dertleriyle dertleniyoruz. Umuyoruz, sorumluluk makamında oturanlarda bizim gibi bu gençlerin dertleriyle dertlenerek bir feraset ve öngörü ortaya koyarlar ve bu problem en kısa zamanda çözülür diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

ELİF ERDEN: BU VİCDAN DIŞI KARARDAN DÖNÜN

Açık Öğretim Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Elif Erden ise, YÖK ve Anadolu üniversitesini vicdan dışı alınan bu karardan bir an önce dönmeye davet etti. Erden, “Bugüne kadar 10’u aşkın ayrı eylemler yaptık, TBMM’ye bizimle ilgili gerek yazılı gerek sözlü soru önergeleri verildi. Bizler, bir an önce vicdan dışı alınan bu kararlardan YÖK’ü, bunun yanında da Üniversitemizi bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum. Bu bizim son şansımız. YÖK Başkanı ile görüşme yaptık kendisi konuyla alakadar olacağını söylerken, ikinci randevu talebimizi ise kabul etmedi. İnsan hayatından bir yılı çalmak doğru değil, biz kendilerine çözüm önerilerimizle birlikte gittik. Üniversite tarafından sadece tek ders şansı verilirken, 2 ya da 3 dersi olan arkadaşlarımız hiç düşünülmedi. Biz bir an önce mağduriyetimizin çözülmesini istiyoruz. Geceden beridir çeşitli illerden gelerek bu eyleme destek veren onlarca arkadaşımızla mağdur olan yüz binlerce arkadaşımız için bir adım atılmasını istiyoruz. Bu eylemlere başladığımız ilk andan beri ise bize sadece Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu destek vermiştir. Ben tüm mağdur arkadaşlarım adına Türkiye Kamu-Sen’in saygıdeğer Genel Başkanı sayın İsmail Koncuk ve tüm yöneticilerine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin açlık grevine destek ziyaretine Genel Başkanımızla birlikte Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş,Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,  Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Genel Merkez Yöneticilerimizde katıldı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.