Koncuk'tan Alevilik, Mülakat ve Atatürkçülük Açıklaması

Koncuk'tan Alevilik, Mülakat ve Atatürkçülük Açıklaması

Koncuk'tan Alevilik Eğitimi, Mülakat ve Atatürkçülük Açıklaması

Antalya'da Yapılan 19. Milli Eğitim Şurası'nda konuşulan bazı konular, kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. 

Tartışmalar önemli ölçüde, karma eğitim, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, öğretmenlere mülakat, Atatürkçülük Dersi konuları üzerine yaşanıyor. 

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, NTV'ye bu konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Koncuk'un yapmış olduğu açıklamlardan satır başları: 

Karma eğitim konusu, gündemi değiştirme amacından başkan bir şey değildir. Biz ilke olarak böyle bir sorun görmüyoruz. karma eğitimden yanayız. 

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi: Eğitim Bir-Sen, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi'nin kaldırılmasını istiyor. Komisyonda bunun çabasını vermiştir. Eğitim Bir-Sen'in Atatürükçülükle sıkınıtı nedir? Lütfen bunu açıkça ortaya koysunlar. 

Eğitim Fakültelerinde Mülakat: Eğitim Fakültülerine öğrencilerin mülakatla seçilmesi öneriliyor. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Düşünün, sizin çocuğunuz çalışacak, çaba sarf edecek, sınavı kazanacak. Sonra siz onu bir heyetin karşısına çıkaracaksınız, eleyeceksiniz. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Ülkemizde mülakatların nasıl yapıldığını yakın hepimiz acı tecrübelerle biliyoruz. 

Küçük Sınıflarda Din Kültürü Dersleri: Din Dersleri konusunda bir sorun görmüyoruz. Bu eğitim küçük yaşlardan başlayarak verilebilir. Bunu bir sorun olmaktan çıkarmalıyız. Bazı kesimler bu konuyu başka amaçlar için gündeme getiriyor. 

Din Derslerinde Alevilik Konusu: Biz Alevilik konularının da din derslerinde yer verilmesini istyoruz. Nasıl ki genelanlamda Sünni bir İslam anlayışı tanıtılıyor, buna da ihtiyaç var. Alevilik konusunu genel anlamda toplulumuz bilmiyor. Aleviliği okullarımızda Din Derslerinde çocuklarımıza öğretmeliyiz. Yani Hem Sünni inanç sistemi, hem de Alevilik ikisi birlikte yer verilmeli. 

TurkiyeEgitim.Com özel haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum