Koncuk'tan Andımız Konusunda Açıklama

Koncuk'tan Andımız Konusunda Açıklama

Genel Başkan İsmail Koncuk ANDIMIZ konusunda açıklama yaptı.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile 05.06.2009 tarihinde SkyTürk TV’de katıldığımız bir programda, Gündoğdu, ısrarla sormama rağmen Andımıza karşı, ya da yanında olduğunu söyleyememiş,“Bana göre eğitimin yüzlerce problemi içinde Andımız diye bir problemi yoktur.” demişti. Anlaşılan 2009 yılında toplumun Andımızın kaldırılmasını kaldıramayacağını düşünen, tepki alacağından endişe eden, Gündoğdu, bundan yaklaşık 4,5 yıl önce açık yüreklilikle Andımız kaldırılsın diyebilme cesaretini gösterememişti. Programı izlemek için tıklayınız.

12.10.2011 tarihinde Kızılcahamam Toplantısında ise, toplumun istenilen kıvama geldiğini, milli sinir uçlarının yeteri kadar törpülendiğini düşünen Ahmet Gündoğdu,bakın neler söylüyor, “Çocukların her gün pedagoji ve bilimsel olmayan ifadelerle dolu olan andımızı koro halinde söylemelerinin sorgulanması gerektiğini söyleyen Gündoğdu, "Bu, pedagojik mi, bilimsel mi, ne kazandırıyor? Türküm, doğruyum, çalışkanım deyince insanlar doğru, çalışkan mı oluyor? Bunları düşünmek lazım. Bırakın andımızı, çocuklarımıza her gün koro halinde Fatiha’yı bile okutsanız tiksindirirsiniz"

Tarih 30 .09.2013, Andımız konusunda  bakın ne buyurmuş, "Andımıza öteden beri bunu ihdas eden Reşit Galip'in bu rüyasının 80 yıl bu ülkeye niçin hakim oluyor? Çocuklara her sabah idarecilerin, öğretmenlerin öğrencileri hizaya çekerek, sınıflara alması, bu ritüel altında bunları ezmesi doğru mudur? Türküz, Kürdüz, Lazız, başka ülkelerin vatandaşları var, ‘Ben Türk değilim' diyenlere ‘Sen Türksün' dayatmasında bulunmak doğru mudur. Bunun kaldırılmasını çok önemli buluyorum. ‘Türküm, doğruyum demek yasaklanıyor demek yasaklanıyor noktasına götürüyor' Hayır. Zorla çocuklara okutulması kaldırılıyor. Bunu ısrarla söyleyen sendikalara çağrım, her sabah Genel Başkanlarınızla birlikte Türküm, doğruyum, çalışkanım diye söyleyin. Çalışkan ve doğru olmaya ihtiyacınız var.”

Tabi, adam akil olunca, başka sendikalara da talimat verme yetkisini kendinde bulabiliyor, bize diyor ki, “…her sabah Genel Başkanlarınızla birlikte Türküm, doğruyum, çalışkanım diye söyleyin. Çalışkan ve doğru olmaya ihtiyacınız var.”

Ahmet Gündoğdu, elbette çalışkan olmak önemli, doğru olmak önemli, çalışkan olmaya tabi ki ihtiyacımız var, çalışkan olmanın bir sınırı yok, Peygamber efendimiz buyuruyor,” İki günü birbirine eşit olan zarardadır.”

Doğru olmaya gelince, kimin doğru olmaya ihtiyacı olduğu, sayın Gündoğdu’nun yukardaki, açıklamalarını okuyunca anlaşılıyor.

Tarih 05.06.2009 Bana göre eğitimin yüzlerce problemi içinde Andımız diye bir problemi yoktur.

Tarih 12.10.2011 Bırakın andımızı, çocuklarımıza her gün koro halinde Fatiha’yı bile okutsanız tiksindirirsiniz.

30.09.2013 ‘Ben Türk değilim' diyenlere ‘Sen Türksün' dayatmasında bulunmak doğru mudur. Bunun kaldırılmasını çok önemli buluyorum.

Bizler Andımız konusunda dün ne düşünüyorsak, bugün de aynı şeyleri düşünüyoruz, topluma, bölgeye göre fikir serdetmiyoruz, ancak Gündoğdu 05.06.2009 yılından bu yana çok değişmiş, bu kadar kısa bir sürede, bu değişiklik nasıl olmuştur. Doğru ve samimi olmak çok önemlidir.

Biz elbette, Türküm demekten de vazgeçmeyeceğiz, Ne mutlu Türküm! demekten de…Biz, Türk İslam davasını hep etle, tırnak gibi düşündük, bu asil milletin, aziz şehitlerimizin ne için can verdiğini, kan döktüğünü, ilayı kelimetullahın anlamını bilenlerdeniz. Türk ve İslam olmanın birbirine zıt kavramlar olduğuna inananlardan asla olmadık, Türk adını duyunca, tüyleri diken diken olanlardan da olmadık, olmayacağız.

Doğru olmak gerçekten önemli, Gündoğdu’ya katılıyorum, bu sebepledir ki, masada memurları hiç satmadık. Memurlara 1-2-3 TL bedel biçmedik. Allaha şükürler olsun, biz Türkiye Kamu Sen olarak emir ve talimatla hiçbir toplu görüşmede, sözleşme metnine imza atmadık. Memur ve emeklilerin 2 yılını çalmadık, çaldırmadık.

Evet, doğru olmak önemli, çalışkan olmak şart. Allah, atamızdan, ecdadımızdan, bizlere doğruluğu, şerefli olmayı öğreten, milli ve dini kimliğimizin önemini anlatan hocalarımızdan razı olsun. Andımızı bize söyletenlerden de, Allah razı olsun, ilkokul hayatımızda 5 yıl boyunca verdiğimiz söze bugün de sadığız. Ömür boyu da sadık kalacağız. Biz sözlerimize, andımıza sadık kalacağız ama Gündoğdu haksız değil, herkeste aynı etkiyi yapmıyor, çalışkanım demekle çalışkan olmayanlar, doğruyum demekle doğru olmayanlar da bir hayli var. Tabi ki, bunda merhum Reşit Galip’in yazdığı Andımızın bir suçu yok, adam da kabiliyet yoksa, adamın tabiatı doğru, dürüst, çalışkan olmaya uygun değilse, günde değil bir kere, 10 kere okutsanız nafiledir. Vermeyince Mabut Neylesin Sultan Mahmut, benzeri bir durum. Ben de diyorum ki, adamın tabiatı bozuk olunca, neylesin ANDIMIZ. Gündoğdu haklı.

        İsmail KONCUK

         Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum